Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvůr Králové nad Labem má v parku nový veřejný gril s ohništěm

V posledních letech se stal trendem takzvaný veřejný gril. Svoje má Trutnov, Pardubice nebo Hradec Králové. Pozadu nechtěl zůstat ani Dvůr Králové nad Labem. Jedno takové veřejné griloviště nyní vzniklo v parku Schulzovy sady. Zájemci ho najdou nedaleko mostu přes Hartský potok.

„Nechybí ani posezení a odpadkový koš. Ve městě tak vzniklo nové místo pro setkávání všech, kteří tráví rádi čas v přírodě,“ uvedl za radnici na webu města Jan Skalický.   

Samotné ohniště, gril i posezení jsou vyrobené z vysokopevnostního betonu. To má odolat i povětrnostním podmínkám i případným vandalům. Lavičky jsou následně doplněné o podsedáky z modřínového a bukového dřeva.  

„Samotný gril s ohništěm je vyroben z kotlové oceli, a kromě opékání buřtů jej díky plotně na horním okraji lze využít také ke grilování,“ dodal Skalický. Radnice upozorňuje, že ohniště je určeno výhradně k pálení dřeva, dřevěného uhlí nebo briket.  

Využíváte veřejná griloviště?

Celkem hlasovalo68 čtenářů

Ostatní města inspiroval Hradec Králové 

Když nechal v roce 2011 Hradec Králové nainstalovat veřejné grily, inspiroval tím i ostatní města v kraji. Své veřejné grilovací altány má například i Trutnov. Lidé je najdou v lesoparku Para.    

Další veřejné grily jsou k dispozici například i v sousedních Pardubicích. Několik jich je umístěno v Parku na Špici. Zde je třeba si místa rezervovat předem. Jedno veřejné griloviště mají i Svitavy u rybníku Rosnička.    

Ohodnoť článek

Foto Dvůr Králové nad Labem

Štítky gril, ohniště, park, veřejnost, sezona, opékání, jídlo, společnost, rodina, přátelé, Schulzovy sady, Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, Pardubice, Trutnov, Jan Skalický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nad Labem má v parku nový veřejný gril s ohništěm  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.