Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Celníci zadrželi muže, který pašoval léky. Sám byl pod vlivem drog a v autě měl i zbraně

Celníci u hranic s Polskem zadrželi řidiče osobního auta, který převážel léky sloužící k výrobě pervitinu. Ve voze měl navíc nelegálně drženou zbraň, náboje, baseballovou pálku a sám byl pod vlivem drog. Hrozí mu až pět let vězení.

Třiačtyřicetiletý muž měl vzadu na sedadle auta dvě papírové tašky, ve kterých bylo asi sto krabiček léčivého přípravku Cirrus Duo obsahujícího pseudoefedrin. Ten se využívá k výrobě pervitinu. Řidič léky pašoval z Polska a zadržen byl blízko hranic. Sám měl pozitivní test na drogy.

Při kontrole auta celníci objevili také nádobku s krystalickou látkou pozitivně reagující na amfetamin," uvedla ve svém oficiální vyjádření mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Jitka Fajstavrová.

Kromě drog celníci objevili ve dveřích auta také nelegálně drženou střelnou zbraň domácí výroby, baseballovou pálku, pět sečných zbraní a 16 kusů nábojů. Střelná zbraň putovala na balistickou expertízu a čeká se na její výsledek. „Podle něj pak můžeme stanovit právní kvalifikaci. Muž zatím obviněn nebyl," řekla mluvčí krajské policie Eliška Majerová.

Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí muži v případě odsouzení až pět let vězení nebo peněžitý trest.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, celníci, auto, Polsko, drogy, zbraně, policie, expertiza, trest, vězení, droga, zbraň, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zadrželi muže, který pašoval léky. Sám byl pod vlivem drog a v autě měl i zbraně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.