Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecký kraj pracuje na projektu dálkových odečtů elektrické energie a vody

Upozornění na odečet vody, plynu nebo elektrické energie na své nástěnce nebo vstupních dveřích do vchodu našel každý z nás. Královéhradecký kraj už dva roky pracuje na dálkovém odečtu. Podle hejtmanství se tím zefektivní i zlevní celý proces v krajských budovách.

„Bez znalosti denních a hodinových spotřeb jsme nebyli schopní vyhodnotit, co se v kterém objektu děje a co ovlivňuje konečnou výši faktur za elektřinu, plyn, teplo nebo vodu. Dálkovými odečty budeme prostřednictvím tisícovky měřidel sledovat spotřebu téměř 300 objektů,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Pavel Bulíček (Piráti). 

Systém do krajských budov dodá společnost Softlink, která koncem minulého roku vyhrála výběrové řízení. Ta data sbírá prostřednictvím moderní technologie 5G sítí. Dálkové odečty tak mají pravidelně poskytovat data o konkrétních spotřebách jednotlivých budov.  

„Zjištěné údaje pomohou kraji lépe plánovat investice do obnovy energetické infrastruktury a modernizací budov,“ dodává náměstek Bulíček.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oto Zapletal | Pixabay

Štítky Královéhradecký, kraj, odpočet, energie, dálkové, úspora, finance, elektřina, voda, plyn, Královéhradecký kraj, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, elektrická energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj pracuje na projektu dálkových odečtů elektrické energie a vody  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.