Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zebra se za tebe nerozhlédne. Preventivní projekt učí děti jak se chovat v provozu

Zebra se za tebe nerozhlédne. To je projekt Policie České republiky, který úspěšně funguje už 15 let. Je zaměřený na děti z prvního stupně základních škol a prostřednictvím besed i praktických ukázek učí malé účastníky silničního provozu bezpečnému chování na silnicích i v jejich blízkosti. Policisté se v rámci projektu tento týden zaměří na kontrolu přechodů a chtějí šířit osvětu i v oblasti bezpečné přepravy dětí v autech.

Preventivní projekt s názvem Zebra se za tebe nerozhlédne se letos koná už po patnácté. Děti z prvního stupně základních škol se díky němu vzdělávají a učí se bezpečnému chování nejen na přechodech, ale v provozu obecně.

Informace, jak se v běžném provozu chovat v roli chodce, cyklisty, cestujícího v MHD nebo spolujezdce, děti dostávají přímo v terénu, dále na tematických besedách ve škole i prostřednictvím pracovních sešitů.

K projektu se váže taky celostátní bezpečnostní akce. „Královéhradečtí policisté se v týdnu od 4. do 8. dubna k této akci připojí. Letos se navíc budou věnovat přímo v terénu kromě kontroly přechodů také správnému poutání a přepravě dětí v zádržných systémech, a to zejména v okolí mateřských a základních škol,“ uvedla ve svém oficiálním prohlášení na webu tisková mluvčí policie Eva Prachařová.

Podle mluvčí je totiž steně důležité být opatrným chodcem jako být správným a bezpečně připoutaným spolujezdcem.

Policisté u příležitosti této celostátní preventivní akce nabízejí ke stažení videospoty a pracovní sešity, ze kterých mohou čerpat nejen pedagogové ale i rodiče, kteří by s dětmi na toto téma chtěli vést debatu. Zájemci najdou odkazy na webu www.policie.cz/zebra.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Police ČR, projekt, prevence, děti, silnice, doprava, provoz, přechod, autosedačka, workshop, přednáška, základní škola, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zebra se za tebe nerozhlédne. Preventivní projekt učí děti jak se chovat v provozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.