Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Semafory zůstanou na křižovatce u hradecké nemocnice až do rekonstrukce Milety

Dopravní situace kolem křižovatky Mileta a také Fakultní nemocnice Hradec Králové bývá ve špičkách nepřehledná. I proto se radnice rozhodla, že na křižovatce ulic Zborovské a vjezdu do areálu provizorní semafory nechá. A to do doby, než si celé prostranství převezme Ředitelství silnic a dálnic, které ho má v plánu přebudovat.

„Rozhodli jsme se i proto, že ve Fakultní nemocnici Hradec Králové stále funguje očkovací centrum. Stále také čeká na připravovanou rekonstrukci křižovatky Mileta. Proto zde světelná signalizace zůstane ještě další rok,“ řekl novinářům na tiskové konferenci náměstek primátora Pavel Marek (ANO). 

Rada města proto prodloužila smlouvu se společností ELTODO, které semafory patří. Pronájem provizorní signalizace na další rok město vyjde na 390 tisíc korun bez DPH.  

Paradoxem je, že magistrát o umístění semaforů na výjezd k nemocnici nikdy neuvažoval. Poprvé se tam signalizace objevila v roce 2018, kdy se rekonstruovala křižovatka na Kotli. Ředitelství silnic a dálnic se tenkrát obávalo, že by bez nich mohla doprava kolem nemocnice zkolabovat. Nakonec se to ukázalo jako dobrý nápad. 

„Když tu semafory byly, nestala se ani jediná nehoda, ale jakmile zmizely, hned tu zase začaly," řekl před časem ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička. Po rekonstrukci radnice žádala o to, aby signalizace na místě zůstala. To však neprošlo, a proto vymyslela vlastní variantu.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky semafor, doprava, Hradec Králové, nemocnice, signalizace, novinka, Mileta, rekonstrukce, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Ředitelství silnic a dálnic, Pavel Marek, ANO 2011, Eltodo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semafory zůstanou na křižovatce u hradecké nemocnice až do rekonstrukce Milety  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.