Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtveřice podvodníků nabízela sex za peníze předem. Na slíbené schůzce ale zůstal podvedený sám

Kriminalistům z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje se podařilo rozplést sérii podvodů. Ty má na starosti čtveřice ve věku od třiadvaceti do devětadvaceti let, která na internetu nabízela sexuální služby za peníze. Dva muži a dvě ženy si nechali platit předem, ke slibovaným službám však nedošlo. Podvedení jsou z celé České republiky. Podle policie má spis případu tisíce stran.

„Dvě ženy a dva muži se měli podle našich závěrů podílet ve spolupachatelství na trestné činnosti, která spočívala v inzerování erotických fotografií žen a následném nabízení dalších sexuálních služeb na jednom k tomuto určeném a volně přístupném portálu,“ řekla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková

U fotografií měli případní zájemci informace o nabízených sexuálních službách a telefonní číslo, kde byla údajná inzerentka dostupná. Se zájemci o tyto služby podvodníci komunikovali on-line pomocí mobilních aplikací.  

„Domnělé inzerentky pak v obětích vyvolaly soucit například tím, že se nachází ve složité životní situaci a potřebují peníze na pořízení invalidního vozíku, na jídlo pro rodinu, nebo i na zařízení pohřbu či náhrobní kámen,“ dodává mluvčí. Oběti jim proto v předstihu zasílaly různé finanční částky.  

V některých případech mělo jít o jistý druh obchodu. Podvodník nabídl své sexuální služby výměnou za platbu, kterou bylo třeba poslat předem. Ke slíbeným schůzkám nakonec nedošlo.  

V rámci vyšetřování policie prokázala trestnou činnost ve dvaceti případech, v nichž figurovala obviněná čtveřice. Jen v těchto případech se jim z podvedených podařilo vylákat částku téměř dva miliony korun. „V jednom případě měl muž za přislíbené služby či obrazové materiály zaslat necelý milion korun, přitom část peněz si vypůjčil od další osoby,“ upozorňuje Vlčková.  

Čtyřčlennou partu podvodníků stíhá policie na svobodě. V případě prokázání vinny můžou všichni skončit až na osm let ve vězení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, ČR, Královéhradecký, kraj, podvodník, skupina, sexuální, sex, služby, peníze, podvod, inzerát, služba, Česko, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtveřice podvodníků nabízela sex za peníze předem. Na slíbené schůzce ale zůstal podvedený sám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.