Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Divadlo Drak chystá premiérovou Inscenaci Expedice: Má láska. Vypráví o neúspěšné polární výpravě

Divadlo Drak v Hradci Králové chystá druhou letošní premiéru. Jde o inscenaci Expedice: Má láska! režiséra Filipa Homoly a scénografa Roberta Smolíka. Po listopadové novince Slož si, věnované nejmenším divákům, Divadlo Drak cílí na školáky a milovníky dojemných momentů.

Hostující tvůrci si k divadelnímu zpracování vybrali skutečný příběh ve Švédsku nejčastěji popisované polární výpravy inženýra Andréeho, který se na sklonku devatenáctého století pokusil společně se dvěma dalšími členy expedice zdolat v té době zcela neprobádané území Severního pólu za pomoci vodíkového balonu. 

Slavný příběh neúspěšné expedice, jejíž záhadný konec se doposud nikomu nepodařilo zcela objasnit, se na českém jevišti objeví vůbec poprvé. 

„Čas plyne úplně jinak, když jsme osamoceni, v ohrožení života nebo v nějaké bolesti, než když žijeme normální život ve městě a chodíme každý den na oběd nebo na kávu. To mě na tom strašně zajímá. Ten čas je reálně stejný, ale v prvním případě je o hodně delší – v té samotě a v tom utrpení polárníků, máte pocit, že minuta trvá hodinu a týden je měsíc a měsíc je rok,“ říká režisér Filip Homola, jehož domovskou divadelní scénou je Naivní divadlo Liberec. 

Premiéra inscenace proběhne 26. února v 18.00 na Hlavní scéně Divadla Drak. 

Ohodnoť článek

Foto Milan Hajn | Divadlo Drak

Štítky Expedice: Má láska, inscenace, premiéra, Divadlo, Drak, Hradec Králové, kultura, Divadlo Drak, láska, Robert Smolík, Švédsko, Severní pól, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak chystá premiérovou Inscenaci Expedice: Má láska. Vypráví o neúspěšné polární výpravě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.