Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prvním novorozeným chlapcem v Hradci Králové je Kilian Trnka. Narodil se až dopoledne

Kilian Trnka je prvním chlapcem, který se v novém roce narodil v Hradci Králové. Na svět přišel ve Fakultní nemocnici Hradec Králové 1. ledna v 9:24. Po porodu vážil 3,4 kilogramů a měřil 51 centimetrů. Spolu s maminkou se těší dobrému zdraví.

 „Jako primátor mám začátek roku obvykle spojený s krásným zážitkem přivítání našeho prvního občánka přímo v porodnici, bohužel i letos budeme muset setkání s prvním hradeckým miminkem a s rodiči odložit. Přeji mu i mamince hodně zdraví a sil nejen do nejbližších dnů,“ uvádí primátor města Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Kvůli pandemické situaci jsou návštěvy v hradecké nemocnici zakázány.  

Malý Kilian jako první občánek města dostane od radnice finanční dar ve výši pěti tisíc korun a zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř třinácti tisíc korun, kterou obdrží až při slavnostním vítání občánků v dubnu.  

Na tomto symbolickém obřadu, které se pravidelně koná v Divadle Drak, dostávají miminka domovský list, drobné dárky a stříbrnou pamětní minci, pouze první miminko narozené v novém roce dostane zlatou. 

Prvním dítětem roku 2022 v Královéhradeckém kraji je v Náchodě narozený Matyáš

Prvním miminkem letošního roku v Královéhradeckém kraji je Matyáš narozený 40 minut po půlnoci v porodnici nemocnice v Náchodě. Matyáš je prvorozeným dítětem svých rodičů. Po porodu vážil 3,3 kilogramu a měřil 49 centimetrů. Rodina bydlí ve...

Úplně prvním dítětem v Královéhradeckém kraji byl Matyáš. Ten se narodil v Náchodě už 40 minut po pravé půlnoci. Naopak první holčičkou Královéhradeckého kraje je Klaudie, která se narodila 1. ledna deset minut před jedenáctou dopoledne.  

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Iuliia Bondarenko

Štítky první, novorozeně, dítě, Hradec Králové, FNHK, Královéhradecký, kraj, finanční, odměna, maminka, zdraví, 2022, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS, Divadlo Drak, Královéhradecký kraj

Prvním novorozeným chlapcem v Hradci Králové je Kilian Trnka. Narodil se až dopoledne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.