Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Váš vnuk naboural, pošlete 350 tisíc korun. Pohotová seniorka odhalila podvodníky

Díky duchapřítomnosti se devětaosmdesátiletá důchodkyně z Náchodska ubránila praktikám podvodníků. Volající se ji snažil přesvědčit, že měl její vnuk dopravní nehodu a potřebuje peníze na ošetření lidí z druhého vozidla. Seniorka nakonec pojala podezření, že by mohlo jít o podvod. Peníze tak nikam neposlala.

Aby podvodníci podtrhli naléhavost celé žádosti, vymysleli si, že v nabouraném vozu bylo i malé dítě. Na ošetření celé posádky požadovali 350 tisíc korun. „Žena chtěla se svým vnukem nejdříve mluvit. Muž jí údajně jejího vnuka předal. Nic však neřekl, pouze brečel,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná. Díky tomu, že si seniorka zachovala chladnou hlavu, nepřišla o celoživotní úspory.   

„I když v tomto případě byli podvodníci trochu originálnější než obvykle, legenda o vnukovi patří k nejznámějším a nejpoužívanějším lstím,“ dodává policejní mluvčí. Většinou se podvodníci vymlouvají na to, že se vnuk nemůže dostavit osobně a pošle kamaráda.  

V takových případech policie doporučuje hovor ukončit a vnuka kontaktovat samostatně. „Pokud senior zjistí, že nevolal nikdo z rodiny, obratem událost oznámit na Policii ČR na linku 158. To platí i v případě, že se nepodařilo rodinu zpětným telefonátem kontaktovat,“ vysvětluje Konečná.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sabine van Erp | Pixabay

Štítky Náchodsko, krimi, podvod, seniorka, vnuk, telefon, nehoda, peníze, finance, policie, rodina, obezřetnost, okres Náchod, Lucie Konečná, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Váš vnuk naboural, pošlete 350 tisíc korun. Pohotová seniorka odhalila podvodníky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.