Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Potravinová sbírka začala. Potřeba jsou hlavně trvanlivé potraviny, základní a dětská drogerie

Každoroční podzimní potravinová sbírka začala. Zatím lidé mohou darovat potraviny skrze tři internetové obchody. V sobotu 20. listopadu pak sbírka odstartuje taky v kamenných prodejnách. Vítaná je i pomoc dobrovolníků při přebírání a třídění potravin od dárcův obchodech. Celorepubliková akce je založená na solidaritě lidí s jednotlivci a rodinami v krizové situaci.

Letošní podzimní potravinová sbírka probíhá od 16. do 30. listopadu v e-shopech. Do akce se zapojily internetové obchody Košík.cz, Rohlík.cz a iTesco.cz. Jejich zákazníci mohou k nákupu přidat balíčky s v hodnotě, kterou si samy vyberou.

Od soboty 20. listopadu se budou lidé moct vyjádřit solidaritu lidem v tíživé životní situaci taky v kamenných obchodech. Pomoci lze nákupem trvanlivých potravin nebo drogerie ve vybraných obchodech v celé republice Více informací zde: https://www.sbirkapotravin.cz/kde-nakoupit

Do potravinové sbírky se tentokrát zapojí rekordní počet obchodů, celkem 318. „V Královéhradeckém kraji máme 19 obchodů, do kterých zajišťujeme dobrovolníky, bez kterých by se tato akce vůbec nemohla konat. Dále v kraji spolupracujeme s dalšími zhruba dvaceti obchody, které si dobrovolníky zajišťují bez naší pomoci“, popisuje vedoucí Potravinové banky Hradec Králové Mgr. Václav Pitucha.

Podle organizátorů sbírky nejvíce pomůže, když zákazníci potřebným pořídí konzervované potraviny, těstoviny, rýži, trvanlivé polévky, mléko a dětskou výživu. „Kromě trvanlivých potravin je nedostatková taky základní drogerie jako šampony, mýdla, toaletní papíry nebo dětské zubní kartáčky a pasty“, říká Pitucha.

Vybrané potraviny a drogerie putuje prostřednictvím regionálních potravinových bank přímo do odběratelských neziskových organizací, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením. „My máme centrální sklad v Hradci Králové a tři regionální sklady v Jičíne, Dvoře Králové nad Labem a v Trutnově. Z těch distribuujeme pomoc v jednotlivých částech kraje. Pomoc nejde přímo konkrétním lidem, ale organizacím, které s lidmi v nouzi pracují. Tím se snažíme zabránit případnému zneužití“, dodává Pitucha.
 

V roce 2018 pomohly potravinové banky 100 tisícům potřebných prostřednictvím více než šesti set neziskových organizací. Cesta darovaných potravin je krátká. Darující pomáhá přímo ve svém regionu. Letos byla sbírka i na jaře, kdy obchodníci vybrali 405 tun potravin a 45 tun drogistického zboží pro potřebné.

Ohodnoť článek

Štítky Potravinoví sbírka, jídlo, pomoc, samoživitelky, senioři, trvanlivé potraviny, drogerie, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Václav Pitucha, potřební, charita, obchod, internetový obchod, Rohlik.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinová sbírka začala. Potřeba jsou hlavně trvanlivé potraviny, základní a dětská drogerie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.