Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvalita vody ukončila koupací sezónu v Dolcích na Trutnovsku. Jde o druhý rybník v kraji

Po kontrole Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje není voda v rybníku Dolce na Trutnovsku vhodná ke koupání. Společně se Stříbrným rybníkem v Hradci Králové se jedná o dvě místa v regionu, kde se nedoporučuje koupat. Na dalších místech je voda zatím nezávadná.

„Koupaliště ve volné přírodě Dolce – Trutnov, obsahuje zvýšený výskyt sinic. Vodu jsme tak kvalifikovali jako nevhodnou ke koupání,“ upřesňuje mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí. Tento týden byl kontrolován i Wake Park v Hradci Králové a Tyršovo koupaliště v Trutnově. Oba odběry potvrzují, že je voda nezávadná.  

I na dalších místech Královéhradeckého kraje je voda vhodná pro koupání. Mírně zhoršenou kvalitu má ta v Jinolicích na Jičínsku. V pořádku je stále vodní nádrž Rozkoš, Dachova u Hořic, Vejsplachy ve Vrchlabí nebo Sejfy v Mladých Bukách.  

Krajská hygiena upozorňuje na to, že se kvalita vody může rychle změnit v návaznosti na počasí. Stále tak platí doporučení vždy se po koupání ve volné přírodě osprchovat.

Ohodnoť článek

Foto dokempu.cz

Štítky voda, Královéhradecký, kraj, kvalita, KHS, Dolce, Jinolice, Stříbrňák, léto, sezóna, koupání, rybník, okres Trutnov, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Trutnov, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody ukončila koupací sezónu v Dolcích na Trutnovsku. Jde o druhý rybník v kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.