Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová Paka bude mít novou sportovní halu. Stát bude na pozemku gymnázia a pedagogické školy

Královéhradecký kraj vynaloží na stavbu sportovní haly při budově gymnázia v Nové Pace na Jičínsku 95 milionů korun. Příští rok by na projekt mělo jít 40 milionů korun a 55 milionů korun v roce 2023. Výstavba sportovní haly je plánovaná na roky 2022 až 2023 s délkou trvání stavebních prací 16 měsíců. Kraj plánuje do financování zapojit peníze z dotací.

"Aktuálně máme zpracovanou projektovou dokumentaci pro stavební povolení s náklady 95 milionů korun včetně DPH. Jejich konečnou výši budeme mít k dispozici až po dokončení prováděcí dokumentace, a to do konce září," uvedla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana. Kraj podal na stavební úřad žádost o vydání stavebního povolení, nabytí právní moci předpokládá do konce června.

Nová hala bude stát na pozemku novopackého gymnázia a bude sloužit také dalším dvěma středním školám ve městě zřizovaným krajem. "Sportovní zařízení bude mít vlastní sociální zázemí. Počítá se i s tím, že v daném prostoru a stejném čase budou moci souběžně probíhat dvě vyučovací hodiny tělesné výchovy," uvedla Svatoňová.

Důvodem výstavby sportovní haly je neodpovídající zázemí a podmínky pro výuku tělesné výchovy. Potřebné sportovní podmínky nemá podle hejtmanství ani jedna z novopackých středních škol zřizovaných krajem. "Kraj umožní používání haly i ve večerních hodinách a o víkendech místním sportovním oddílům a veřejnosti," uvedla Svatoňová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ilex Architects

Štítky ČR, správa, stavby, školy, sporty, Nová Paka, Královéhradecký, kraj, sport, hala, tělocvična, gympl, GymNP, sportovní hala, Královéhradecký kraj, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová Paka bude mít novou sportovní halu. Stát bude na pozemku gymnázia a pedagogické školy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.