Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvorskou zoo při Týdnu duchů zaplní přes deset tun dýní, ukáže mladé

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaplní od soboty při tradičním Týdnu duchů rekordních více než deset tun dýní. Lidé si z nich budou moci do neděle 30. října vydlabat dýňová strašidla.

Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude v sobotu 29. října strašidelná stezka. "Akce každoročně do zoo přiláká tisíce lidí, loni jich bylo přes 20.000. V roce 2020 se kvůli covidovým restrikcím nekonala," řekla mluvčí zoo Zuzana Boučková.

Dýně budou pracovníci zoo na tři místa určená k dlabání navážet podle potřeby. "Dýní máme letos připraveno nejvíc v historii. Jsou určené k ozdobení safari parku. Prosíme návštěvníky, aby dýni po vydlabání umístili na nějaké hezké místo v areálu," uvedla koordinátorka akce Jana Hudcová. K dlabání by si lidé měli přinést vlastní nástroje.

Lidé budou moci ochutnat i dýňová jídla, která připraví kuchaři restaurace Lemur. Dýně budou dostávat i zvířata, například sloni, šimpanzi nebo hyeny. Levharti perští by měli v Týdnu duchů začít pravidelně vycházet do venkovního výběhu. "Přístup do expozice budou mít malí samci s matkou každý den. Závisí ovšem pouze na nich, zda z tepla zázemí vylezou. Lepší šance je spatřit bude za pěkného počasí v odpoledních hodinách," uvedla zooložka Gabriela Linhart.

Dvorská zoo, jejímž majitelem je Královéhradecký kraj, se specializuje na Afriku. Velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf. Patří v kraji k nejnavštěvovanějším turistickým cílům, loni do zoo přišlo 544.000 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto rlax.cz

Štítky ČR, příroda, zábava, zoo, Dvůr Králové nad Labem, Týden duchů, dýně, ZOO Dvůr Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorskou zoo při Týdnu duchů zaplní přes deset tun dýní, ukáže mladé  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.