Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

V Kostelci nad Orlicí kvůli nedbalosti hořel dům, škoda je 1,5 milionu korun

V Kostelci nad Orlicí došlo k požáru rodinného domu, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Dům prochází rekonstrukcí a požár vznikl kvůli nedbalosti při sváření propanbutanovým hořákem. Hasiči škodu odhadují na 1,5 milionu korun.

Tři jednotky požární ochrany v pondělí dopoledne zasahovaly v Kostelci nad Orlicí v ulici Čermákova. Hořel tu rodinný dům. „Už při příjezdu hasičů na místo události byl viditelný kouř vycházející zpod střechy v nadzemním podlaží. Na likvidaci požáru byly nasazeny dva proudy, jeden C proud měli hasiči natažený v podkroví, pomocí vysokotlakého proudu pak hasili z výškové techniky,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Zhruba za tři čtvrtě hodiny hasiči požár lokalizovali, jednotky dál rozebíraly části konstrukce a likvidovaly skrytá ohniska. Přibližně za hodinu byl požár uhašený.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že dům prochází rekonstrukcí a požár vznikl kvůli nedbalosti při sváření propanbutanovým hořákem. „Při události vznikla škoda odhadnutá asi na 1,5 milionu korun, podařilo se však uchránit hodnoty představující asi 2,5 milionu korun,“ dodává Götzová.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí a z Častolovic.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, rodinný dům, Kostelec nad Orlicí, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kostelci nad Orlicí kvůli nedbalosti hořel dům, škoda je 1,5 milionu korun  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.