Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie v kraji vrátila z hranic okresů téměř dva tisíce řidičů. Každá čtvrtá kontrola odhalila prohřešek

Policie v Královéhradeckém kraji za dobu omezení cestování mezi okresy od 1. března do 11. dubna vrátila z hranic okresů 1.925 řidičů. Policisté v kraji za toto období covidových restrikcí zaznamenali 7221 porušení protiepidemických opatření nařízených vládou a udělili za ně 3845 pokut. Dalších 2964 přestupků řešili domluvou a 412 případů oznámili správnímu orgánu.

Zákaz pohybu mezi okresy vláda vyhlásila od 1. března. Zatím nejpřísnější nařízení trvalo přesně 42 dní, tedy do 12. dubna.

Policie v Královéhradeckém kraji v březnu na začátku dubna ohledně dodržování všech protiepidemických opatření udělala 176.775 kontrol lidí a objektů. Každá čtyřiadvacátá kontrola tak skončila odhaleným prohřeškem. Z hranic okresů policie v průměru vrátila denně 46 aut. O víkendech se policisté zaměřovali především na řidiče cestující do Krkonoš a Orlických hor.

Dodržování omezení pohybu a dalších nařízení v Královéhradeckém kraji denně kontrolovalo několik stovek policistů. Do smíšených hlídek se k nim připojovalo 20 příslušníků Celní správy ČR a více než 100 vojáků.

Při kontrolách se zaměřovali nejen na záležitosti vládních epidemických nařízení. Například odhalili a následně zajistili několik cizinců, kteří v ČR pobývali nelegálně. "Dále jsme při kontrolách na hranicích okresů zjistili i řidiče pod vlivem alkoholu nebo jsme také odhalili i muže, kterému byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel, či muže v pátrání," řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Nejvhodnější výstroj policistů na kontrolních stanovištích? Teplé oblečení, čaj a bageta

V pátek to bude týden, co policisté na hranicích okresu Trutnov kontrolují řidiče. Každý z nich musí svoji cestu odůvodnit. Hradecká Drbna se vydala na kontrolní stanoviště na Kuksu. Během naší hodinové návštěvy vrátila policie pouze jedno auto –...

V březnu a v první dekádě dubna zatím platila nejpřísnější protiepidemická opatření. Byl zakázaný pohyb mimo okres bydliště kromě cesty do práce, k lékaři či dalších výjimek. Vláda také zavřela školky i zbývající otevřené školy. S nedělním koncem nouzového stavu také skončil zákaz nočního vycházení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, policie, koronavirus, automobilová, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Česko, Celní správa České republiky, vláda, Krkonoše, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v kraji vrátila z hranic okresů téměř dva tisíce řidičů. Každá čtvrtá kontrola odhalila prohřešek  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.