Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejaktivnější je ve Sčítání lidu Trutnov, předběhl i Hradec. Skvěle si vedou i Stěžery

Průběžná data ze Sčítání 2021 ukazují, že i menší obce mohou v online sčítání směle konkurovat větším nebo dokonce i krajským městům. V Královéhradeckém kraji je nejaktivnější Trutnov. Velmi dobře si vedou i Stěžery. Sčítání probíhá až do 11. května.

Český statistický úřad připravil žebříček obcí s počtem obyvatel nad dva tisíce, které dominují v počtu odeslaných elektronických formulářů na sto bytů. „Především ve Středočeském kraji se ukazuje, že menší obce se do sčítání opravdu zapojují aktivně. Premianty, a to jak v rámci kraje, tak i celé republiky, jsou aktuálně Vestec, Velké Přílepy a Nehvizdy,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu. V Královéhradeckém kraji vede Trutnov, který má 49,2 odeslaných formulářů na sto bytů. O druhé místo se dělí Hradec Králové se Stěžery, následuje Náchod a Jičín.

Sčítání 2021 probíhá do neděle 11. května. Od 17. dubna začnou sčítací komisaři roznášet listinné formuláře do domácností, které se nesečetly online, a to v předem oznámených termínech. Formuláře budou komisaři kvůli epidemii covidu-19 předávat před domem. Ti, kdo se do té doby nesečtou, si tak budou moci vybrat, zda vyplní elektronický formulář či využijí jeho listinnou formu. „ČSÚ doporučuje využívat elektronický formulář, neboť jeho vyplnění je snadné, rychlé a zcela bezkontaktní, z epidemiologického hlediska tak naprosto bezrizikové,“ uvedla mluvčí Sčítání 2021 Jolana Voldánová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČSÚ

Štítky sčítání, lidé, ČSÚ, statistika, Hradec Králové, Trutnov, Stěžery, Náchod, Jičín, Královéhradecký kraj, Český statistický úřad, Marek Rojíček, Středočeský kraj, Jolana Voldánová, Vestec, Velké Přílepy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejaktivnější je ve Sčítání lidu Trutnov, předběhl i Hradec. Skvěle si vedou i Stěžery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.