Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Spor kolem vánočně osvětleného domu v Jaroměři skončil na policii, ta případ odložila

Před Vánocemi na sociálních sítích vypukl velký spor ohledně osvětleného domu Romana Bauera v Jaroměři, kdy jedna z návštěvnic na internetu sdílela svoji negativní zkušenost s majitelem domu. Příspěvek vyvolal obrovský ohlas a rozpoutal vášnivou diskusi.

„Přístup k návštěvníkům s adventem a vánoční pohodou nemají absolutně nic společného. Neustálé hlasové útoky z rozhlasu - cituji téměř doslova: koukejte vypadnout od té brány, nikdo na vás není zvědavej, parkujete jako idi*ti! Nelítejte po trávě, vypadněte na hřiště jinam (tři malé děti pobíhaly po trávníku, kde proletovaly světelné vločky)! A vrchol "hlášení": ženská, nešahejte na to, zlámu vám ruce a vypadněte odtud, nikdo vás nezval!“ napsala na Facebooku před Vánocemi Kateřina Marie Hejdová. Její příspěvek vyvolal bouřlivé reakce. V diskusi bylo skoro pět set komentářů. Většina diskutujících se však přiklonila na stranu majitele osvětleného domu, Romana Bauera s tím, že spoustu návštěvníků se neumí chovat a nic jim není svaté.

Po uveřejnění příspěvku však autorce Kateřině Marii Hejdové neznámý pachatel na Facebooku ukradl identitu. „Někdo se vydával za mě, mým jménem psal, co jsem svým příspěvkem na účet pana Bauera způsobila. Vše vyvrcholilo tím, že se na stránkách našeho městečka objevil mým jménem inzerát kde jsem měla shánět rozvodového právníka.  Na dotazy známých kteří se podivovali (znají nás a ví že jsme s manželem 40 spokojených let) jsem měla psát, že manžel chlastá, má milenky a další opravdu zlé věci,“ říká znechuceně Kateřina. Po tom, co příspěvky začaly dělat stále větší zle v rodině, rozhodla se dát trestní oznámení na policii.  

„V jaké souvislosti se vše začalo dít, jsem samozřejmě na policii uvedla,“ říká Kateřina Marie Hejdová. Vypovídat byl proto na policii i Roman Bauer. „Pochopitelně, že s tím nemám nic společného a policie to i zajisté potvrdí,“ uvedl.

„Případ jsme řešili jako přestupek proti občanskému soužití a jelikož se nám nepodařilo zjistit skutečnosti odůvodňující podezření, že jej spáchala určitá osoba, tak jsme ho minulý týden odložili,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Pro Kateřinu Marii Hejdovou je však klíčové, že se přes správu Facebooku podařilo profily s falešnou identitou zablokovat. „I přes všechny tyto nepříjemnosti nelituji, že jsem nemlčela a k chování pána se vyjádřila,“ říká.

Roman Bauer se vůči celé „kauze“ ohrazuje. „Po návštěvnících chci jen dvě věci – aby mi na zahradě nekouřili a aby se nedotýkali figur betlému, daly nám spoustu práce. Mám to jasně napsané na ceduli na vratech, jenže tu nikdo nečte a pak zbytečně vznikají třenice,“ říká.

I přes negativní zkušenosti ale plánuje svůj dům rozsvítit o Vánocích i letos. „A jak jsme slíbili, betlém bude minimálně o tři figury bohatší,“ dodává na závěr Roman Bauer.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Bauer

Štítky Vánoce, spor, sociální sítě, policie, Facebook, osvětlený dům, dům, Jaroměř, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor kolem vánočně osvětleného domu v Jaroměři skončil na policii, ta případ odložila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.