Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zdravotníci z jičínské nemocnice secvičili tanec proti covidu

Takzvaná Jerusalema challenge přišla z Jihoafrické republiky. Píseň se stala symbolem boje proti koronaviru a tančí ji celá řada profesí a národů po celém světě. K výzvě se připojili a skladbu ve svém volném čase secvičili i zdravotníci z Oblastní nemocnice Jičín.

„Tato jihoafrická skladba se stala symbolem boje proti pandemii a doslova pobláznila celý svět. Na různých sociálních platformách od Facebooku po Tiktok dnes vidíte tančit zdravotníky, hasiče, letušky, řádové sestry a tisíce dalších lidí, kteří chtějí těm ostatním dodat sílu či pobavit. Jde o krásný důkaz sounálěžitosti v době, kdy máme společného nepřítele,“ uvádí Oblastní nemocnice Jičín na svém Youtube.

Skladbu zdravotníci nacvičovali ve svém volném čase, aby se odreagovali, přišli na jiné myšlenky a pobavili diváky. Hlavním iniciátorem nácviku a natáčení byl kardiolog Radek Válek.

Taneční choreografie jičínské nemocnice sklidila na sociálních sítích velký úspěch. „Mnoho z těchto tančících účinkujících se o mně staralo při mém souboji s virem. Několikráte i velmi kritickém. Děkuji jim i všem ostatním a přeji další projekty na uvolnění stresu z náročné práce v jejich oboru, obzvláště v dnešní době,“ píše na Youtube Josef Fučík. „Super, je vidět, že jste ještě normální lidi. Moc děkujeme za Vaše nasazení. Pár vás znám a vidím, jak jste strašně unavení a moc vás obdivuji,“ přidává se Milan Šimůnek.

Mezi kladnými ohlasy se ale objevilo i několik ostrých vyjádření. „To asi nebudou plné nemocnice když stihnete tančit,“ píše uživatel XXX BIKE. „Aha, tak už víme, proč v nemocnicích padají na hubu. Jsou vyflusnutí z nacvičování tance. Společný nepřítel koronáč jistě po shlédnutí tohoto tance zdrhnul z České republiky, jak se leknul toho semknutí,“ napsal Jakub Jáka Moravčík. Podle kritiků zřejmě zdravotníci nemají nárok na volný čas.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní nemocnice Jičín | Zdroj Oblastní nemocnice Jičín

Štítky tanec, Jerusallema challenge, koronavirus, Jičín, zdravotníci, zdravotnický pracovník, nemocnice, Jeruzalém, Oblastní nemocnice Jičín, Jihoafrická republika, YouTube, Facebook, TikTok, Josef Fučík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Bybiralova

Jste nejlepší , úžasni opravdu !!! Vydržte prosím a mějte s námi ostatními trpělivost moc vás potřebujeme a těch co vám drží palce a váží si vás věřte je většina !!!

Čtvrtek, 4. února 2021, 16:37Odpovědět

Lenka Bybiralova

Jste nejlepší , úžasni opravdu !!! Vydržte prosím a mějte s námi ostdtmi

Čtvrtek, 4. února 2021, 16:35Odpovědět

Stanislava Dvořáková

Odreagování od náročné práce na covid odděleních a ještě něco pro zdraví! Bezva nápad!

Čtvrtek, 4. února 2021, 16:10Odpovědět

Lenka Plocková

jednim slovem super

Čtvrtek, 4. února 2021, 15:47Odpovědět

Zdeněk Randis

A pak že jsou přeplněné nemocnice a jsou na konci sil. Když mají čas na tancovaní.

Čtvrtek, 4. února 2021, 15:42Odpovědět

Eva Potočková

???????????? ????????????

Čtvrtek, 4. února 2021, 15:42Odpovědět

Michael Brokes

Uzasni lidi! Je bezva ze i v tezke dobe se spousta lidi dokaze domluvit a "nacvicit" tento tanec. Bohuzel se najde i hodne lidi, kteri poslou negativni komentare!

Čtvrtek, 4. února 2021, 15:00Odpovědět

Jitka Khasova

.....super,super, super, super a ještě jednou super......

Čtvrtek, 4. února 2021, 14:28Odpovědět

VIDEO: Zdravotníci z jičínské nemocnice secvičili tanec proti covidu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.