Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Zdravotníci z jičínské nemocnice secvičili tanec proti covidu

Takzvaná Jerusalema challenge přišla z Jihoafrické republiky. Píseň se stala symbolem boje proti koronaviru a tančí ji celá řada profesí a národů po celém světě. K výzvě se připojili a skladbu ve svém volném čase secvičili i zdravotníci z Oblastní nemocnice Jičín.

„Tato jihoafrická skladba se stala symbolem boje proti pandemii a doslova pobláznila celý svět. Na různých sociálních platformách od Facebooku po Tiktok dnes vidíte tančit zdravotníky, hasiče, letušky, řádové sestry a tisíce dalších lidí, kteří chtějí těm ostatním dodat sílu či pobavit. Jde o krásný důkaz sounálěžitosti v době, kdy máme společného nepřítele,“ uvádí Oblastní nemocnice Jičín na svém Youtube.

Skladbu zdravotníci nacvičovali ve svém volném čase, aby se odreagovali, přišli na jiné myšlenky a pobavili diváky. Hlavním iniciátorem nácviku a natáčení byl kardiolog Radek Válek.

Taneční choreografie jičínské nemocnice sklidila na sociálních sítích velký úspěch. „Mnoho z těchto tančících účinkujících se o mně staralo při mém souboji s virem. Několikráte i velmi kritickém. Děkuji jim i všem ostatním a přeji další projekty na uvolnění stresu z náročné práce v jejich oboru, obzvláště v dnešní době,“ píše na Youtube Josef Fučík. „Super, je vidět, že jste ještě normální lidi. Moc děkujeme za Vaše nasazení. Pár vás znám a vidím, jak jste strašně unavení a moc vás obdivuji,“ přidává se Milan Šimůnek.

Mezi kladnými ohlasy se ale objevilo i několik ostrých vyjádření. „To asi nebudou plné nemocnice když stihnete tančit,“ píše uživatel XXX BIKE. „Aha, tak už víme, proč v nemocnicích padají na hubu. Jsou vyflusnutí z nacvičování tance. Společný nepřítel koronáč jistě po shlédnutí tohoto tance zdrhnul z České republiky, jak se leknul toho semknutí,“ napsal Jakub Jáka Moravčík. Podle kritiků zřejmě zdravotníci nemají nárok na volný čas.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní nemocnice Jičín | Zdroj Oblastní nemocnice Jičín

Štítky tanec, Jerusallema challenge, koronavirus, Jičín, zdravotníci, zdravotnický pracovník, nemocnice, Jeruzalém, Oblastní nemocnice Jičín, Jihoafrická republika, YouTube, Facebook, TikTok, Josef Fučík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gabriela Slunečková

???????? povzbuzení, držte se

Pátek, 5. února 2021, 13:52Odpovědět

Seda Mys

Chudáci padají na hubu! Ještě že nám ukáží jak to vypadá.

Pátek, 5. února 2021, 12:34Odpovědět

Pepi Havel

Prej tancem proti covidu ???????????????????????????????????????????? To tak někomu pomůže heeeeej, a nejste náhodou už tak vyčerpaný a nemáte sílu děláte 300 hodin za měsíc a ještě tancite jo, to asi moc na tu hubu únavou padat nebudete co když se tanci.

Pátek, 5. února 2021, 09:30Odpovědět

Pepi Havel

Prej tancem proti covidu ???????????????????????????????????????????? To tak někomu pomůže heeeeej, a nejste náhodou už tak vyčerpaný a nemáte sílu děláte 300 hodin za měsíc a ještě tancite jo, to asi moc na tu hubu únavou padat nebudete co když se tanci.

Pátek, 5. února 2021, 09:29Odpovědět

Dana Jurášová

Vám poděkování a lásku vám. A těch keců - Čertuse Luciferuse - si nevšímejte. Sama dojíždím na kontrolu do špitálu k panu profesorovi - vedoucímu JIP a staniční sestřičce,která pracuje na stejném oddělení - od první vlny pandemie zařízeného jako "covidová jednotka". Ano, i oni jsou unavení, ta práce je vyčerpávající - fyzicky i psychicky - ale stále mají pro pacienty usměvavé oči, povzbuzující slova a udržují si kondici. A že to tanečkování už bylo? No a co? Proč nešířit dobrou věc, která člověka povzbudí. Napadají mě slova písně - "Dokud se zpívá, ještě se neumřelo." Já přidám. "Dokud se tančí a zpívá, ještě se neumřelo." Lidičkové, držte se.

Pátek, 5. února 2021, 08:43Odpovědět

Ladislav Vodák

Chápu to odreagování, ale už je to trapné....

Pátek, 5. února 2021, 06:22Odpovědět

Míla Bajerová

Super,zasloužíte si takhle odreagovat,nelehká práce,jste boží

Pátek, 5. února 2021, 05:46Odpovědět

Pavla Krocová

jste úžasní,je třeba se odreagovat od toho stresu co každý den zažíváte

Čtvrtek, 4. února 2021, 21:47Odpovědět

Marie Bajerova

No vyčerpaného zdravotníka si představuji trochu jinak ,těmhle je až moc do skoku .....

Čtvrtek, 4. února 2021, 21:22Odpovědět

Gabriela Šoutová

Děkuji Vám. Jste úžasní????♥️????????

Čtvrtek, 4. února 2021, 20:23Odpovědět

Ladislav Zuzana

JENOM KRETEN MUZE RICT , ZE ZDRAVOTNICI NIC NEDELAJI, JE TO SUPER ,DRZIM PALCE

Čtvrtek, 4. února 2021, 19:32Odpovědět

Marie Potůčková

Jste skvělí!!!

Čtvrtek, 4. února 2021, 19:21Odpovědět

Blanka Košeljová

Proč mně to připomíná Dům Sion 2012?

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:47Odpovědět

Jarmila Gašpaříková

Úžasní, super, tak by se měli zapojit lidé a každý udělat co umí!! To je nenásilná reklama, jak zvládnout COVID....ZA MNE PALEC NAHORU!!!

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:46Odpovědět

Čertus Luciferus

Souhlasím se Zdenkem Randisem, kdyby bylo tak tuze jak se všude sděluje že padají zdravotnící na hubu tak by si určitě tak netancovali, to je vidět jak balamutí lidi, jejich brek vůbec není na místě, jako řemeslník jsem rád že si po práci sednu a odpočinu a abych se uživil tak si v práci určitě nezatancuji, ubrat jim na financích nebo převelit do nějaké kolbenky ,zdravotníky.

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:25Odpovědět

Markéta Valentová

Jsou skvělý fandím tomu, to u nás ve špitále jsou všichni akorát nasraný, nedovedu si ani představit,že bychom takového něco nacvičili.Jste super Jíčínští

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:19Odpovědět

Alena Trousilova

Tancem a zpěvem zahnali Covid 19? Nebo pročpak to? ????????????????

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:07Odpovědět

Alena Trousilova

Tancem a zpěvem zahnali Covid 19? Nebo pročpak to? ????????????????

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:06Odpovědět

Alena Trousilova

Tancem a zpěvem zahnali Covid 19? Nebo pročpak to? ????????????????

Čtvrtek, 4. února 2021, 18:06Odpovědět

Kachle Kachlic

sasci...

Čtvrtek, 4. února 2021, 16:57Odpovědět

VIDEO: Zdravotníci z jičínské nemocnice secvičili tanec proti covidu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.