Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Divadelní festival REGIONY odtajnil program. Hlavním tématem je Chvění, Tekutost a Rovnováha.

Stovky představení a koncertů, to je Mezinárodní divadelní festival REGIONY v Hradci Králové. Letos jím město ožije 21. - 28. června. Téma 29. ročníku festivalu je Chvění, Tekutost a Rovnováha.

Poslední červnový týden dýchá Hradec Králové jiným rytmem. Tisíce lidí si tady užívají jedinečnou atmosféru divadelní přehlídky REGIONY. I letos se můžou návštěvníci těšit na avantgardní divadlo, činohru, taneční i loutkové představení. Nebudou chybět koncerty ani stánky s různými delikatesami.

Od 21. do 28. června 2024 se Hradec Králové znovu promění v srdce českého divadla. Tradičně se totiž tento poslední červnový týden otevřou dveře Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. 29. ročník opět přináší unikátní spojení divadla, hudby a uměleckých performancí, které oslavují dynamiku života a umělecké tvorby. Festivalem každoročně ožívá celé město a bývá proto přirovnáván k divadelnímu festivalu v Avignonu nebo filmovým Karlovým Varům.

Téma 29. ročníku festivalu je Chvění. Tekutost. Rovnováha. Reflektuje neustálou proměnu a dynamiku současné společnosti. Vybízí k přemýšlení o tom, jak pevnost a stálost mohou koexistovat s neustálou změnou a adaptabilitou. Program festivalu se zaměří na představení, která zkoumají tyto koncepty skrze různé umělecké formy a nabídnou divákům možnost prožít jedinečné momenty chvění a rovnováhy.

"Festivalové dny budou nabité stovkami představení od umělců z České republiky i zahraničí. Do Hradce Králové zavítají tvůrci ze Slovinska, Belgie, Bulharska, Itálie, Portugalska či Slovenska. Na čtyřiceti místech v celém Hradci Králové se uskuteční více než 300 představení a koncertů," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček.

Kompletní festivalový program bude zveřejněn v posledním dubnovém týdnu na oficiálních stránkách festivalregiony.cz. Předprodej vstupenek bude spuštěn v pondělí 6. května a pro předplatitele Klicperova divadla v předstihu již 2. května. Vstupenky budou k dispozici online i na tradičních prodejních místech včetně pokladen Klicperova divadla, Divadla Drak a Informačního centra Hradce Králové. 

Ohodnoť článek

Foto REGIONY Mezinárodní divadelní festival

Štítky REGIONY, festival, divadlo, Hradec Králové, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní festival REGIONY odtajnil program. Hlavním tématem je Chvění, Tekutost a Rovnováha.  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.