Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Safari Park 4. května otevře safari a zahájí letní sezonu. Vstupné zdraží

Safari Park Dvůr Králové nad Labem v sobotu 4. května otevřením areálů afrického a lvího safari zahájí hlavní letní sezonu. Vstupné do zoo od soboty vzroste. Vstupenka pro dospělého placená v hotovosti meziročně zdraží o 25 korun na 310 korun. Ušetřit nadále půjde při platbě kartou nebo nákupem vstupenek na internetu, vyplývá z ceníku zoo. V areálech safari, které se v sobotu otevřou, návštěvníci projíždějí mezi stovkami zvířat po trase dlouhé 5,5 kilometru vlastními vozy.

Hlavní sezonu safari park zahajuje na přelomu dubna a května podle vývoje počasí. Volné výběhy afrického a lvího safari v údolí říčky Netřeby zaplňují chovatelé zvířaty postupně podle toho, jak se otepluje. Chladu odolnější zvířata bývají ve výbězích od počátku, později přicházejí na řadu další, například hroši obojživelní. Hlavní sezona v zoo trvá do konce září. Následuje zimní sezona, kdy je vstupné nižší.

Při platbě vstupného kartou nebo po internetu bude dospělého stát vstupenka 280 korun po loňských 275 korunách. Vstupné pro děti, studenty a seniory bude v hotovosti za 250 místo za loňských 225 korun, bezhotovostní nákup bude za 220 korun místo 215 korun loni.

Vjezd do areálů safari vlastním autem zdraží o 20 korun na 390 korun za auto, přičemž každý člověk v autě musí mít zakoupené i jednotlivé vstupné. U elektromobilu nebo hybridu bude cena za vjezd 195 korun. Kdo se rozhodne projet africké a lví safari v takzvaném afrika trucku, zaplatí 100 korun místo 90 korun. V safaribusu, který do lvího safari nejezdí, jízdné zdraží ze 70 na 80 korun.

Parkování u zoo bude nadále zdarma.

Vstupné do dvorského safari parku patří mezi zoologickými zahradami v Česku tradičně k vyšším. V Zoo Praha cena vstupného za dospělého při platbě v hotovosti činí 330 korun. Zoo ve Zlíně vybírá 237 korun, zoo Olomouc a Ostrava mají cenu 160 korun, zoo v Liberci 175 korun, v zoo Jihlava a Brno se platí 180 korun.

Zoo Dvůr Králové patří kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Loni návštěvnost safari parku vzrostla meziročně o půl procenta na nový rekord 673.000 lidí. Safari park se specializuje na Afriku, velmi úspěšný je v chovu nosorožců, žiraf či zeber.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, příroda, zoo, peníze, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park 4. května otevře safari a zahájí letní sezonu. Vstupné zdraží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.