Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

V hradeckém kraji za týden přibylo rekordních 94 případů černého kašle

V Královéhradeckém kraji stále roste počet případů černého kašle. Hygienici v kraji hlásí za uplynulý týden opět rekordní přírůstek zaznamenaných případů, a to potřetí v řadě, vyplynulo z dnešních informací Krajské hygienické stanice (KHS) Královéhradeckého kraje. Za uplynulý týden mají nahlášených 94 případů a před tím za stejnou dobu 81 a 72.

"Nejvíce nemocných je ve věkové skupině 15 až 19 let, a to 143 případů. Následuje věková skupina 10 až 14 let s 73 případy a věková skupina 45 až 54 let, ve které je 66 případů," sdělila dnes mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Od začátku roku do 28. dubna tak hygienici v kraji evidují 523 případů, z toho v lednu čtyři, v únoru 49, v březnu 181 a v dubnu zatím 289. Za celý loňský rok jich bylo v kraji 17.

První člověk nakažený černým kašlem, který letos v Česku zemřel, byl z Královéhradeckého kraje. Podle Státního zdravotního ústav (SZÚ) šlo o muže ve věku 62 let z okresu Náchod, který měl i další vážná onemocnění, zemřel 10. února. Nezemřel na onemocnění černým kašlem, ale na svá základní onemocnění, uvedli hygienici.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, zdraví, černý kašel, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji za týden přibylo rekordních 94 případů černého kašle  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.