Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čokoláda, horkovzdušné balony i hudba pod širým nebem. Co o víkendu v hradeckém kraji podniknout?

Čokoládový festival, přehlídka stovek horkovzdušných balónů, Monkey Bussines v zámecké zahradě nebo novinky v letních kinech. To je jen malá část toho, co tento víkend půjde v Královéhradeckém kraji podniknout. Před víkendem vám Hradecká Drbna přináší tradiční přehled těch nejlepších akcí v našem regionu.

Sladké léto v Hradci Králové  

Nejrůznější zmrzliny a spousta dalších sladkostí budou v létě k ochutnání v obchodním centru Futurum v Hradci Králové. Festival sladkostí a zmrzliny začne v sobotu 30. července v 10.00 v parku před obchodním domem a bude volně přístupný pro všechny. Návštěvníci centra se budou moci osvěžit hned několika druhy zmrzlin, a to třeba rolovanou, alkoholovou i mnoha dalšími rozmanitými chutěmi. Ochutnat budou moci i jiné sladkosti. 

Také si budou moci zkusit zahrát hokej s Mountfieldem HK nebo si zahrát v připraveném programu skupiny „Bafse“ s herci v kostýmech, kteří budou mít svá stanoviště s úkoly. A to čarodějnickou školu, výtvarnou dílnu s vlnou, dřevěné skládačky, hry s perníkem a mnoho dalšího. 

Hradec Králové poběží terénní triatlon 

Široká veřejnost, amatéři i profesionálové se mohou zúčastnit 13. triatlonu v Hradci Králové a jeho blízkém okolí. Připravené jsou i závody pro děti. Ten je složený ze 150 metrů plavání, pěti kilometrů na kole a jednoho a půl kilometru běhu.  

Pro dospěláky je připravena o něco delší trasa. 400 metrů plavání, 19 kilometrů na kole a na závěr čtyři kilometry po svých. Akce začne v neděli v jednu hodinu odpoledne u rybníku Biřička v Hradci Králové.  

O víkendu budeme měřit kolem 25 stupňů. Přidají se dešťové přeháňky

Následující víkend pravé letní počasí nepřinese. Teploty se budou pohybovat kolem příjemných pětadvaceti stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou dešťové přeháňky nebo ojedinělé bouřky. Těch by mělo být méně v druhé polovině víkendu. V příštím...

Monkey Business na zámku v Kostelci nad Orlicí  

Pro fanoušky letních koncertů a muziky je připravený koncert kapely Monkey Business v Novém zámku Kinských v Kostelci nad Orlicí. Konat se bude už dnes večer od 21:00. Všichni návštěvníci budou potřebovat vstupenku, která jde pořídit online. Je sice na stání, ale v zámeckém parku je několik rozmístěných laviček.  

I tento víkend promítají letní kina  

Například letní kino v Hradci Králové ještě dnes promítá novou českou komedii Hádkovi. V sobotu bude na plátnech pokračování animáku o Mimoních a v neděli Hodně štěstí, pane veliký. Všechna představení začínají nově v 21:00. 

Letní kino v Jičíně si pro diváky na dnešek připravilo Tajemství staré bambitky II. Zítra je v plánu film Zátopek. Promítání začíná v 21:30. Například letní kina v Třebechovicích pod Orebem nebo na Pivovarském náměstí v Hradci Králové promítají jen ve čtvrtek. Trutnovské letní kino tento víkend nepromítá.  

Kam o prázdninách na výlet? Vyzkoušejte si práci horníků nebo se vydejte na prohlídku zámku pro nejmenší

Každé pondělí si na Hradecké Drbně můžete přečíst několik nápadů na místa, kam vzít děti o prázdninách. Dnes pro vás máme tip na speciální prohlídku zámku pro nejmenší, výlet na novou rozhlednu nebo sestup do podzemí, kde si vyzkoušíte těžkou...

Nad Chrudimí se bude vznášet několik desítek balónů 

Ačkoliv nejde o Královéhradecký kraj, stojí za zmínku. V Chrudimi se od pátku do neděle koná 13. ročník „Balóny nad Chrudimí“. V rámci ní se do nebe vznese doslova několik stovek horkovzdušných balónů.  

První hromadný vzlet se koná dnes na ploché dráze. První balóny k nebi zamíří v 19 hodin. Další hromadný start je hned druhý den ráno od 6:30. V sobotu večer se uskuteční i tradiční závod a přelet městských lesů.  

Prohlídky kostela sv. Mikuláše v Hradci Králové    

Po rekonstrukci se otevřel kostel sv. Mikuláše v Jiráskových sadech na soutoku v Hradci Králové. Tento víkend lze do jeho útrob nahlédnout pouze v sobotu. A to od 14:00 do 15:30. Další prohlídky budou v plánu až 6. a 13. srpna.  

Ohodnoť článek

Foto 25balonu.cz

Štítky kam, vyrazit, kultura, volný, čas, Královéhradecký, kraj, čokoláda, triatlon, balón, kostel, kino, letní, víkend, prázdniny, horkovzdušný balon, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, letní kino, zmrzlina, Drbna.cz, cukrovinka, zámecký park, hudba, festiva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čokoláda, horkovzdušné balony i hudba pod širým nebem. Co o víkendu v hradeckém kraji podniknout?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.