Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

O víkendu budeme měřit kolem 25 stupňů. Přidají se dešťové přeháňky

Následující víkend pravé letní počasí nepřinese. Teploty se budou pohybovat kolem příjemných pětadvaceti stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou dešťové přeháňky nebo ojedinělé bouřky. Těch by mělo být méně v druhé polovině víkendu. V příštím týdnu se opět začne oteplovat.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji oblačno až zataženo. Na některých místech se přidají i ojedinělé dešťové přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se během pátečního odpoledne dostanou mezi 25 až 28 stupňů Celsia.  

Už v sobotu bude chladněji. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni. Při déle trvajících srážkách klesnou k 19 stupňům Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Tomáš Popelka. Během první poloviny víkendu bude obloha spíš zatažená a ničím výjimečným nebudou zmíněné dešťové přeháňky.  

O něco lepší počasí nás čeká během neděle. To meteorologové slibují polojasno nebo oblačno. Přeháňky jen ojediněle, především po ránu. Nejvyšší denní teploty pak nepřekročí hranici 26 stupňů Celsia.  

Týdenní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu slibuje další oteplování. Od pondělí bude průměrná denní teplota mírně stoupat, až se opět dostane na hranici tropických 30 stupňů. Toho se dočkáme ve středu nebo čtvrtek. Ještě během první poloviny týdne se budou v Královéhradeckém kraji objevovat dešťové přeháňky.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, Královéhradecký, kraj, předpověď, déšť, meteorologové, ČHMU, léto, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu budeme měřit kolem 25 stupňů. Přidají se dešťové přeháňky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.