Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam o víkendu? Sázet stromy, na Císařské posvícení nebo zpátky do pravěku

Tento víkend můžete s rodinou vyrazit například s lesníky sázet stromy, za což si děti odnesou Odznak malého lesníka. V Náchodě si zase budete moci vyzkoušet, jak se stravovali pravěcí lidé. Na Stříbrném rybníce bude Den s myslivci a v Josefově Císařské posvícení.

Lesy České republiky zítra od 10 do 16 hodin pořádají Den za obnovu lesa. Na Hradecku si můžete vybrat jednu ze třinácti lokalit nejblíže svému bydlišti a pomoci zasadit strom, například jen symbolicky jednu sazeničku. Budete si také moci vyzkoušet stloukat oplocenky, zbavit stromy larev kůrovce nebo během procházky s lesníky vyvěsit přístřešky pro sovy a jiné noční dravce, kteří pomáhají přírodě přirozenou cestou likvidovat přemnožené hraboše. Děti se navíc budou moci vydat na cestu za Odznakem malého lesníka.

Zítřek bude také Mezinárodním dnem archeologie, v Muzeu Náchodska na Masarykově náměstí bude od 10 do 16 hodin program plný aktivit pro děti se zaměřením na stravování pravěkých lidí. Zájemci si budou moci vyzkoušet střelbu z luku na mamuta nebo výrobu obilné placky od mletí obilí mezi kameny, přes namíchání směsi až po samotné upečení placky. Součástí programu budou i přednášky a komentované prohlídky.

V kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové bude v sobotu Den s myslivci. Pro návštěvníky tu budou ukázky moderní technologie i tradic, trubači, sokolnictví, kynologie - ukázky práce loveckých psů, soutěž ve vaření kotlíkových gulášů, vystoupení na pódiu nebo myslivecké soutěže. Připravený bude i program pro děti, laserová střelnice a mnoho dalšího.

V Josefově se v neděli koná Císařské posvícení, od 9 do 15 hodin v Bastionu I. Přichystaný je řemeslný jarmark s výrobou podzimních předmětů a ukázkou lidových řemesel, posvícenecké roztančení, vystoupení folklorních souborů nebo dětské lidové hry.  

A na zámku Doudleby nad Orlicí budou v neděli od 9 do 15 hodin Farmářské trhy dušičkové.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Město Jaroměř, Hradec Králové, Akce Hradecka, Kudy z nudy

Štítky akce, víkend, děti, slavnosti, trhy, jídlo, pravěk, lesy, stromy, posvícení, myslivost, strom, Náchod, Lesy České republiky, Královéhradecký kraj, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Sázet stromy, na Císařské posvícení nebo zpátky do pravěku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.