Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec jel na dálnici v protisměru, ujel zhruba 15 kilometrů

Neznámé auto na dálnici D11 v protisměru nahlásilo hned několik řidičů. Situace byla o to nebezpečnější, že se auto dostalo do protisměru za špatných viditelných podmínek – v noci za hustého deště. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

O autu na dálnici D11 okolo 85. kilometru ve směru na Hradec Králové informovalo policisty hned několik projíždějících řidičů. „Kvůli tmě a hustému dešti oznamovatelé nerozeznali přesný typ auta, barvu ani SPZ. Uvedli pouze, že se jedná o auto světlé barvy. Na místo okamžitě vyjelo hned několik hlídek policie jak z našeho kraje, tak i sousedního Středočeského, které projely různé úseky dálnice a Exit 62 ve směru na Hradec Králové i uzavřely,“ popisuje policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ke vzlétnutí byl dokonce připravený i vrtulník, nicméně ani jedna z hlídek na dálnici žádné auto v protisměru nebo odstavené u krajnice nepotkala. „Jedna z nich však na Exitu 90 objevila pět poškozených směrových desek s oranžovým světlem. U třech značení bylo roztříštěno světlo a u dvou vytržen napájecí kabel,“ dodává Kormošová.

Hledané auto se podařilo nalézt až díky kamerovým záznamům z mýtných bran a dálničních kamer. „Jednalo se o osobní vozidlo značky Dacia Duster, jež řídil jednačtyřicetiletý cizinec bydlící v Hradci Králové, a který v protisměru ujel necelých 15 kilometrů,“ říká mluvčí. Řidič se k přestupkům přiznal s tím, že jak se do protisměru dostal, netuší. Chybu si podle svých slov uvědomil, až když na něho začala blikat protijedoucí vozidla. Poté z dálnice u Prav sjel.

Řidiči teď hrozí pokuta 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 až 12 měsíců.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, dálnice, D11, v protisměru, nebezpečí, auto, Hradec Králové, Dálnice D11, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec jel na dálnici v protisměru, ujel zhruba 15 kilometrů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.