Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Na D11 se převrátila cisterna s naftou a benzinem, zásah hasičů trval 11 hodin

, aktualizováno 30. března 2021, 19:00

Dnes o půl sedmé ráno se na 67. kilometru dálnice D11 převrátila do příkopu cisterna převážející naftu a benzín. ​Nikdo se naštěstí nezranil. Soupravu bylo možné vyprostit až po přečerpání pohonných hmot. Provoz na dálnici byl obnoven až po 17. hodině.

K nehodě došlo před sjezdem u Chlumce nad Cidlinou ve směru na Hradec Králové. 

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, k dispozici měly chemický kontejner s technickými prostředky pro čerpání a likvidaci nebezpečných látek a technický kontejner s nádržemi na pohonné hmoty. Havarovaná cisterna vezla více než 24 tisíc litrů nafty a 15 a půl tisíc litrů benzínu.

„Před vyproštěním převrácené cisterny bude nutné veškeré pohonné hmoty přečerpat, na místo se dostaví náhradní cisterna. Během přečerpání bude muset být dálnice uzavřena. Zásah odhadujeme na několik hodin,“ uvedli hasiči v poledne. Zásah nakonec trval 11 hodin. 

„Cisterna byla po 17. hodině vyproštěna, naložena na odtah a provoz na dálnici byl obnoven. Jednotky předaly místo zásahu zástupcům orgánů ochrany životního prostředí. Na místě dohlíželi na odklízení kontaminované zeminy. Na základny se hasiči vrátili před chvílí," uvedl HZS Královéhradeckého kraje v 19 hodin na svém Twitteru.  

Nehodu nyní vyšetřuje policie. „Škoda na vozidle a návěsu byla odhadnuta na dva miliony a na příkopu a travnatém břehu 250 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK

Štítky D11, dálnice, nehoda, policie, hasiči, nafta, benzín, Dálnice D11, motorová nafta, Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D11 se převrátila cisterna s naftou a benzinem, zásah hasičů trval 11 hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.