Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Jaroměři vzniklo dálniční oddělení pro dálnici D11. Přípravy trvaly tři měsíce

V Jaroměři na Náchodsku začalo fungovat nově vzniklé dálniční oddělení, které sídlí v budově jaroměřského obvodního oddělení. Policie ho otevřela s předstihem. Příprava oddělení trvala tři měsíce. Do doby, než bude dostavěna dálnice z Hradce Králové do Jaroměře bude řešit zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na silnicích I/33 a I/37.

Nové oddělení má do budoucna pokrýt policejní dohled na nově vystavěném úseku dálnice D11, který bude hlavní páteřní silnicí pro cesty do Polska. „Vznik oddělení by měl v prvopočátku řešit zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v předmětné oblasti, především na komunikacích I/33 a I/37, kde již v této době dochází kvůli nárůstu intenzity dopravy mnohdy k nepříjemným kolizním situacím,“ říká ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petr Petřík.

Zatím drží dozor na dálnici D11 na východě Čech policisté z dálničního oddělení Pravy na Pardubicku. Ti mají na starosti úsek dálnice od 49. kilometru po Hradec Králové. Na první úsek dálnice D11 z Prahy po 49. kilometr dohlížejí policisté z oddělení Poříčany na Kolínsku.

Pro to, aby mohlo oddělení vzniknout byly potřeba tři měsíce přípravných prací.  Policisté získali nutnou techniku, výbavu, a především zázemí pro výkon své služby. Sloužit začínají v těchto dnech. Kromě efektivnější eliminace problémů spojených s bezpečností a plynulostí provozu, mohou ve větší míře potírat i trestnou činnost. S ní se na těchto místech policisté setkávají.

„Dálniční oddělení disponuje třemi osobními vozidly, dvěma motocykly a v současné chvíli je zde pro výkon služby zařazeno zhruba deset policistů s tím, že jejich počet se bude s blížícím se termínem zprovoznění nového úseku dálnice D11 nadále zvyšovat,“ upřesňuje Petr Dušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

VIDEO: Takhle vypadá pokládání asfaltu na budoucí D11 z výšky

Budoucí dálnice D11 u Hradce Králové a Smiřic dostává své konkrétní tvary. U silnice první třídy z Jičína před Hradcem Králové vznikají nájezdy, v dalších úsecích už se dokonce pokládá asfalt. Do redakce nám přišlo video od čtenáře Petra Kallena,...

S postupným vývojem výstavby dálnice D11 by se měli policisté v budoucnu přemístit do nového dálničního oddělení, které bude sídlit ve Stříteži na Trutnovsku a mělo by být součástí nově vybudované dálnice.

Ve výstavbě jsou aktuálně dva úseky z Hradce Králové do Jaroměře. Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) v únoru řekl, že až na hranice v Královci by dálnice D11 mohla být hotová do roku 2026.

Po novém úseku dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře by se mělo začít jezdit v prosinci příštího roku. Dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové a dále k Polským hranicím, patří k nejdéle budovaným silničním stavbám v republice. Dálnici začal stát stavět v roce 1978. Od roku 2017 dálnice končí v Hradci Králové.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky dálniční oddělení, Jaroměř, otevřeno, policie, příprava, D11, 2021, dálnice, Dálnice D11, Hradec Králové, okres Náchod, Polsko, Královéhradecký kraj, Praha, Karel Havlíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jaroměři vzniklo dálniční oddělení pro dálnici D11. Přípravy trvaly tři měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.