Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Takhle vypadá pokládání asfaltu na budoucí D11 z výšky

Budoucí dálnice D11 u Hradce Králové a Smiřic dostává své konkrétní tvary. U silnice první třídy z Jičína před Hradcem Králové vznikají nájezdy, v dalších úsecích už se dokonce pokládá asfalt. Do redakce nám přišlo video od čtenáře Petra Kallena, který se postaral o dost netradiční pohled na budoucí úsek od Hořenic do Smiřic.

Podle ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) by měla být dálnice kompletně hotová do roku 2026. Uspíšení výstavby D11 je nutné, protože Poláci by s plánovanou silnicí S3 mohli být na hranicích dříve. Je pravděpodobné, že zprovoznění polské dálnice bez návaznosti na české straně by zkomplikovalo dopravu na Trutnovsku.

"Musíme se tam dostat v průběhu roku 2025, protože je velmi pravděpodobné, že Poláci tam budou v roce 2024, a my bychom mezi tím neměli mít prostoj. Zvládneme to finančně, organizačně. Jediná věc, co nám zbývá dotáhnout, jsou výkupy pozemků," řekl Havlíček při poslední návštěvě v Hradci Králové.

Úsek D11 z Jaroměře na státní hranici o délce 40,8 kilometru je rozdělen na úseky Jaroměř - Trutnov a Trutnov - hranice. O něco dříve by měla začít stavba druhého úseku, předpoklad je rok 2024. Úsek Trutnov - hranice má délku 21,2 kilometru.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Kallen

Štítky D11, video, dron, Hradec Králové, stavba, silnice, doprava, foto, Smiřice, dálnice, Dálnice D11, Karel Havlíček, Jičín, Hořenice, ANO 2011, Trutnov, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Bažant

Už aby byla hotová celá až na hranice s PL

Sobota, 31. října 2020, 11:59Odpovědět

VIDEO: Takhle vypadá pokládání asfaltu na budoucí D11 z výšky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.