Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Dopravní nehoda dvou kamionů a dodávky zastavila dopravu na trase z Hradce Králové na Jičín

, aktualizováno 8. června 2020, 15:56

Dnes dopoledne zastavila dopravu na silnici čísli 35 nehoda dvou kamionů a dodávky. K ní došlo mezi Hořicemi a Ostroměří, na odbočce do obce Holovousy. Silnice byla kompletně uzavřená do odpoledne. Dva lidé jsou zraněni.

„Na přímém úseku komunikace z dosud nezjištěných příčin devětadvacetiletý řidič dodávky náhle přejel do protisměru, kde se střetl s nákladním automobilem. Dodávka po střetu následně narazila do dalšího nákladního automobilu,“ řekla mluvčí policie Eliška Majerová. Přesnou příčinu však policie zatím vyšetřuje.

„Dvě osoby byly vyproštěny a předány do péče ZZS,“ napsala mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči navíc likvidovali naftu, která vytékala z jednoho nabouraných kamionů. S odstraňováním nehody pomáhali dobrovolní i profesionální hasiči z Hořic, Jičína i Hradce Králové.

Řidiči tak museli objízdnou trasou. Ta kratší vedla přes Dobrou vodu u Hořic a Domoslavice. Delší pak přes Hořice, Lázně Bělohrad, Úlibice a případně Novou Paku.

Při další nehodě uhořel řidič

Z neděle na pondělí se na silnici III. třídy u obce Králíky stala nehoda osobního vozu. „Řidič jedoucí od Petrovic těsně před obcí Podoliby pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a při projetí pravotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde v příkopu narazil do stromu,“ popisuje mluvčí policie Iva Kormošová.

Hořícího auta si všimla projíždějící hlídka policistů. Po uhašení v něm našli zaklíněného řidiče. Přivolaný lékař pouze konstatoval smrt.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky nehoda, I/35, kamion, dodávka, zranění, Hořice, Jaroměř, Holovousy, uzavřeno, silnice, hasiči, vyprošťování, havárie, Hradec Králové, Jičín, policie, Ostroměř, doprava, Dobrá Voda u Hořic, Domoslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dopravní nehoda dvou kamionů a dodávky zastavila dopravu na trase z Hradce Králové na Jičín  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.