Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Křižovatka Mileta v Hradci Králové se začne stavět o rok dřív. Práce začnou v roce 2021

V rámci návštěvy Královéhradeckého kraje Andrej Babiš se svojí delegací přijel i do Hradce Králové. Jedním z hlavních témat byla křižovatka Mileta. Jelikož jde o jednu z nejvytíženějších křižovatek ve městě, slíbil ministr pro dopravu Karel Havlíček, že se se stavbou začne co nejdřív. Tedy příští rok.

Původně se měla nová křižovatka Mileta v Hradci Králové začít stavět až v roce 2022. „Po návštěvě D11 jsme u další klíčové stavby. Křižovatka Mileta je kritický dopravní uzel Hradce Králové. S Ředitelstvím silnic a dálnic jsme se dnes domluvili, že přípravné práce posuneme o rok a zahájíme je již ve 2021,“ řekl ministr pro dopravu Karel Havlíček.

Rekonstrukce křižovatky Mileta, kterou město řeší několik let slibuje kompletní řešení dopravy u Fakultní nemocnice Hradec Králové. Chodci, cyklisté i samotný provoz na Gočárově okruhu budou odděleni mimoúrovňově. Společně s křižovatkou na městském okruhu vznikne i nová křižovatka u záchranné služby. Ta napojí Benešovu třídu.

Celková cena by se měla vyšplhat na 225 milionů korun. Rekonstrukce by měla probíhat za provozu.

Rekonstrukce křižovatky se řeší několik let

Situace se na Miletě zhoršuje každým rokem, protože aut je čím dál tím více. Kolony jsou tu každodenní záležitostí.

Investorem rekonstrukce křižovatky Mileta je ŘSD. Město Hradec Králové a Královéhradecký kraj se budou podílet na navazujících stavebních pracích v lokalitě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, MILETA, ŘSD, rekonstrukce, Karel Havlíček, Andrej Babiš, 2021, doprava, Královéhradecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Mileto, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka Mileta v Hradci Králové se začne stavět o rok dřív. Práce začnou v roce 2021  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.