Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na východě Čech bude mrznout. Přidá se i silný vítr, varují meteorologové

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silným větrem a mrazem. Platí od půlnoci v noci na úterý až do večera. Zítra nad ránem může na některých místech Královéhradeckého kraje mrznout. Na většině území České republiky se přidá i silný vítr, který bude dosahovat rychlosti až 65 kilometrů za hodinu.

Podle meteorologů může mrznout během úterního dopoledne od 9:00 do večerní sedmé hodiny. Varování před silným větrem platí hlavně pro dnešní noc. Nejhorší to bude mezi půlnocí a osmou hodinou ranní.  

„Pěstitelům doporučujeme zeleninu a nízké rostliny zakrýt světlou netkanou textilií, stromy je možné orosit drobnými vodními kapkami nebo poblíž stromů spalovat vlhký rostlinný odpad,“ varují meteorologové.  

Silný vítr bude foukat prakticky po celé České republice. Výjimkou mohou být pouze kraje Vysočina, Jihomoravský a Zlínský. Vítr může lámat stromy a způsobit i menší škody na domech či komplikace v dopravě. Turisté na horách by se neměli vydávat na hřebeny. 

Nečekaná mrazivá rána za sebou už Česká republika má. Minulý týden počasí napáchalo sadařům drobné škody na meruňkách, třešních a hrušních. Pomohlo to, že vegetace je zpožděná o dva až tři týdny. Mráz zatím nepoškodil ani úrodu na polích se zeleninou, nízké teploty ale mohou podle zelinářů zpozdit sklizeň. Sadaři doufají, že se jim vyhnou mrazy zejména na "ledové muže" od 12. do 14. května, kdy jsou stromy ke škodám nejnáchylnější. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky předpověď, varování, ČR, ČHMU, meteorolog, vítr, mráz, květen, vichřice, Česko, Český hydrometeorologický ústav, strom, Královéhradecký kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východě Čech bude mrznout. Přidá se i silný vítr, varují meteorologové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.