Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SŠGS z Nové Paky rozvezla své cukrářské výrobky na covidová centra po celém kraji

Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace rozvezla své výrobky z cukrářské dílny do prvních linií v celém Královéhradeckém kraji. Nápad vznikl u samotného učitelského sboru. Uspořádali sbírku a z vybraných peněz napekli. Akci nazvali „Rychlé cukry“.

„Naše cukrářské výrobky jsme rozvezli na jednotlivá covidová centra, na oddělení nemocnic, do sociálních služeb i dětských domovů,“ řekl ředitel školy Petr Jaroš. Šlo o koláče, zákusky nebo 30 tašek s čerstvým chlebem a vánočkami. Ty skončili ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Střední škola gastronomie a služeb nezapomněla ani na dispečery nebo záchranáře, kteří každým dnem vyjíždí za pozitivními pacienty. „Pokud zasahujeme u covidových pacientů, všechno trvá déle. Časově náročná je například i povinná dekontaminace. To času na kávu a zákusek je tak pochopitelně méně,“ říká mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Pro Střední školu gastronomie a služeb v Nové Pace nebylo pečení nikterak složité. Škola má přímo ve městě cukrářskou a pekařskou dílnu, kterou za běžné situace využívají studenti oborů Cukrář a Pekař.

Školy během pandemie pomáhají dlouhodobě

Prakticky od začátku pandemie školy v Královéhradeckém kraji pomáhají tam, kde je třeba. Například zaměstnanci škol na Trutnovsku šili roušky. Univerzita Hradec Králové se podílela na vývoji a výrobě ochranných štítů. V těchto dnech je na pozemku univerzity už čtvrté odběrové místo v Hradci Králové.

„Jsem rád, že se do toho školy takto zapojují. Dávají těm lidem zprávu, že v tom nejsou sami,“ řekl náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka

Štítky SŠGS Nová Paka, Královéhradecký, kraj, pandemie, pomoc, výrobky, cukrárna, pekárna, gesto, první, linie, Nová Paka, gastronomie, střední škola, Královéhradecký kraj, Petr Jaroš, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Ivo Novák, Česká pirátská strana, Univerzi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SŠGS z Nové Paky rozvezla své cukrářské výrobky na covidová centra po celém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.