Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční elektrobus v Hradci Králové vyjede v sobotu. Trolejbus pak v neděli

I letos během prvního adventního víkendu vyjede vánočně nazdobený elektrobus Dopravního podniku Hradec Králové. Ten uvidí cestující na klasických linkách od soboty 28. listopadu. V neděli se pak přidá i vánočně polepený trolejbus.

Vánoční elektrobus mohli vidět cestující už minulý rok. Byl to první takto ozdobený elektrobus v České republice. Přehlédnout je ho prakticky nemožné. Kolem střech a pod okny vedou svítící LED pásky a na každé straně vozu je i svítící sob a hvězdy. Vánočně vyzdobený bude i interiér vozu.

Jen o den později se k tradičnímu vánočnímu elektrobusu připojí i trolejbus, který bude polepen vánočními motivy. „Věříme, že na tento trolejbus budou v dnešní složité době pozitivní ohlasy a bude se podílet i na zpříjemnění vánoční atmosféry v ulicích města Hradce Králové“ uvádí ředitel podniku Zdeněk Abraham.

V případě vánočního trolejbusu jde o čtvrtý nekomerční polep vozů tento rok. Nejprve šlo o březnový polep trolejbusu k Mezinárodnímu dni žen. Typickým byl nápis „Městská Doprava Ženám“.

Od 1. dubna pak trolejbus vyjel jarně vyzdobený jako Velikonoční trolejbus. „Z mnoha ohlasů víme, že posloužil obyvatelům Hradce Králové a jeho okolí pro zlepšení jejich nálady v době první koronavirové vlny,“ dodal ředitel podniku. Od konce dubna trolejbus vyjel se srdíčkovým motivem a nápisem „Děkujeme Hradečáci“, šlo o formu poděkování po první pandemické vlně.

Prázdninový provoz skončí. Hradecké MHD se vrátí od 30. listopadu do normálu.

Dopravní podnik města Hradec Králové obnoví od pondělí příštího týdne normální provoz MHD. Mimořádná opatření, která byla přijata v souvislosti s druhou vlnou epidemie koronaviru, skončí. Mimo provoz ale budou i nadále noční linky.

Vánoční trolejbus mají i Pardubice

Vánoční trolejbus v sobotu vyjede tradičně i v Pardubicích. Nasvícený a nazdobený vůz bude jezdit po celém městě na pravidelných trolejbusových linkách. V obou krajských metropolích na trolejbusy a elektrobus narazíme až do Tří králů, tedy do 6. ledna.

Ohodnoť článek

Foto Dopravní podnik Hradec Králové

Štítky Dopravní podnik, MHD, DP, Hradec Králové, Pardubice, Vánoce, advent, elektrobus, trolejbus, výzdoba, tradice, LED, atmosféra, doprava, Česko, Mezinárodní den žen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční elektrobus v Hradci Králové vyjede v sobotu. Trolejbus pak v neděli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.