Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prázdninový provoz skončí. Hradecké MHD se vrátí od 30. listopadu do normálu.

Dopravní podnik města Hradec Králové obnoví od pondělí příštího týdne normální provoz MHD. Mimořádná opatření, která byla přijata v souvislosti s druhou vlnou epidemie koronaviru, skončí. Mimo provoz ale budou i nadále noční linky.

Díky tomu, že vláda snížila protiepidemický systém PES do nižšího stupně a obnovila provoz škol a školských zařízení, začne jezdit po Hradci i více spojů. V jízdních řádech budeme muset opět sledovat první sloupec nazvaný „Pracovní den“.

Zároveň bude obnoven provoz všech školních linek a všech výpomocných spojů. V současné době jezdí městská hromadná doprava podle prázdninových jízdních řádů. Ty byly zavedeny 19. října.  

Dopravní podnik města Hradce Králové je připraven reagovat na další případná vládní opatření, která by mohla mít vliv na mobilitu obyvatel.

Zakryté dýchací cesty musíme mít v MHD i nadále

Mít zakrytý nos a ústa musí být až do odvolání uvnitř všech prostředků veřejné dopravy, tedy i ve vozech MHD. Dále jsou ochranné pomůcky nutné na nástupištích, v přístřešku , čekárně MHD a ve všech vnitřních prostorách společnosti. Jedná se o Zákaznické centrum v sídle podniku a v hale terminálu.

Pokud to jde, veškeré záležitosti by měli zákazníci vyřizovat bez osobního kontaktu. To znamená využít e-mailové nebo telefonické komunikace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dpmhk.cz

Štítky Doparvní podnik, Hradec Králové, prázdninový provoz, konec, koronavirus, listopad, městská hromadná doprava, pandemie covidu-19, Protiepidemický systém České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový provoz skončí. Hradecké MHD se vrátí od 30. listopadu do normálu.  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.