Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

I letos Roman Bauer rozsvítí svůj dům a betlém v Jaroměři. Kvůli vandalům se mu do toho nechtělo

Když se v Jaroměři řekne slovo „Vánoce“, většina lidí si vybaví Romana Bauera a jeho vánočně nazdobený rodinný domek. Kvůli vandalům ho Roman letos zdobit nechtěl, nakonec ho ale přemluvili kamarádi. Poprvé se tak rozzáří na první adventní neděli.

Žárovičky nepočítají, ale odhadem jich může být kolem 18 tisíc. Za ně už zaplatili zhruba sto tisíc korun.

„V loňském roce, po špatných zkušenostech s návštěvníky, kteří nám ničili figury, a nakonec neznámý pachatel odcizil kasičku, jsme náš betlém prodali do České Skalice. Opravili tam kvůli tomu i náměstí,“ napsal na svých sociálních sítích Roman Bedřich Bauer.

Když se o nápadu skončit dozvěděli jeho kamarádi, nedali mu spát. Stále dokola ho přesvědčovali o tom, že by to byla škoda. Proto se v březnu pan Bauer rozhodl začít pracovat na nových figurkách, a i letos betlém u domu postavit.

„Takže nyní už máme hotový betlém se zcela novými figurami, které jsme rozhodnuti, pokud vše bude probíhat podle našich představ, každý rok rozšiřovat o dvě další. Figury jsou výhradně naše práce,“ napsal.

Poprvé se betlém a rodinný dům v Jaroměři rozsvítí na první adventní neděli 29. listopadu v 16:00. Svítit bude každý den vždy od 16:00 do 22:00. Každou půlhodinu bude pan Bauer rozsvěcovat dům i betlém znovu, vždy v rytmu koledy. Pro návštěvníky tu bude tradičně umístěna i schránka pro dopisy Ježíškovi.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Bedřich Bauer

Štítky Roman Bedřich Bauer, Vánoce, Jaroměř, betlém, dům, světélka, výzdoba, atrakce, tradice, vandalové, advent, Česká Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos Roman Bauer rozsvítí svůj dům a betlém v Jaroměři. Kvůli vandalům se mu do toho nechtělo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.