Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SŠGS Nová Paka: Život je zábava, když něco umíš. Pojď studovat k nám

PR článek

Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace je moderní školou nabízející vzdělání v šesti tříletých oborech s výučním listem, Kuchař-číšník, Cukrář, Pekař, Krejčí (ŠVP Design a modelování oděvů), Truhlář a Výrobce potravin (ŠVP Sladovník- pivovarník) a jednom oboru s maturitní zkouškou Hotelnictví (ŠVP Hotelnictví a turismus).

Příprava v oborech s výučním listem je rozdělena mezi teoretické vzdělávání a odborný výcvik, kde obory kuchař-číšník, sladovník –pivovarník a částečně pekař vykonávají odborný výcvik na smluvních pracovištích (hotely restaurace, pekárny, pivovary a minipivovary). Ostatní obory mají odborný výcvik zajištěn ve školních dílnách. Všechna pracoviště pro odborný výcvik jsou vesměs nově rekonstruována a vybavena moderní technologií. Žákyně oboru Krejčí jsou finančně podporovány zřizovatelem školy – Královéhradeckým krajem a po celou dobu vzdělávání pobírají finanční příspěvek.

Pro žáky ze vzdálenějších míst škola zajišťuje ubytování s celodenním stravováním v moderní budově Domova mládeže při SOŠPg Nová Paka. Pro dojíždějící žáky na požádání zajišťuje rovněž stravování. Ubytovací a stravovací kapacity umožňují uspokojit veškeré požadavky.

Škola pořádá pro žáky pravidelné odborné exkurze, návštěvy veletrhů a výstav, žáci se účastní odborných soutěží v jednotlivých oborech, účastní se i soutěží celosvětových (zde má škola již 19 medailí – z toho 8 zlatých), výjimkou není ani spolupráce se zahraničními partnery. Škola je velmi aktivní v rámci mezinárodních projektů a od roku 2005 se zúčastnila již téměř 20 projektů (Sokrates, Comenius , Leonardo, nyní Erasmus +). Žáci školy se tak mohli zatím seznámit s prostředím a výukou v partnerských školách v 19 zemích Evropy.

Škola zajišťuje i zahraniční praxe, a tak se studenti seznamují s organizací práce v různých zahraničních hotelech a firmách. Zahraničních praxí v Anglii se zúčastnilo již více než 110 studentů  (z maturitního oboru Hotelnictví a učebního oboru Kuchař-číšník, Cukrář). Také pro školní roky 2019/2021 se podařilo získat grant a dalších studenti se zúčastní praxe v Anglii – Londýně, na Slovensku (welnesshotel Mojmírovce) a v německém Berchtesgadenu.

V prvním ročníku se žáci zúčastňují lyžařského výcviku v rozsahu 1 týdne, III. ročníky absolvují sportovně turistický kurz pravidelně formou zahraničního pobytu v Chorvatsku. V programu přípravy jsou zařazeny odborné kurzy - barmanský kurz, kurz studené kuchyně, kurz vyřezávání ovoce a zeleniny, kurz baristický, kurz péče o víno, kurzy malby na látky, kurz obsluhy CNC dřevoobráběcích strojů, atd. Všechny kurzy jsou vedeny renomovanými odborníky. Vedle těchto akcí se žáci účastní řady dalších sportovních a kulturních aktivit. Pro zájemce škola nabízí rovněž organizační a technické zabezpečení autoškoly.

Více informací naleznete na webových stránkách školy www.ssgs.cz nebo školním Facebooku a dále na školním Youtube

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky SŠGS, Nová Paka, Jičínsko, Hotelnictví, Kuchař-číšník, Cukrář, Pekař, Krejčí, Truhlář, Výrobce potravin, Sladovník, pivovarník, vzdělání, obory, gastronomie, služby, Anglie, Evropa, Královéhradecký kraj, Chorvatsko, Londýn, Slovensko, Facebook, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SŠGS Nová Paka: Život je zábava, když něco umíš. Pojď studovat k nám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.