Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oprava cesty z Růžové hory na Sněžku omezí turistům průchod

Turisté na přístupové cestě na Sněžku od Růžové hory musí od pondělí 20. července téměř měsíc počítat s omezením. Stavbaři nasadí na opravu turistického chodníku mezi Růžovou horou a turistickou cestou Traverz techniku. Bude tam omezený průchod denně, včetně víkendů, od 8:00 do 17:00.

"Na cestě bude pracovat mechanizace, a to malý bagr, vyvážecí souprava, malé nákladní auto. S prodlevami a opatrností bude průchod možný. Návštěvníci budou muset v některých momentech čekat, až jim pracovníci stavební firmy Klimeš cestu umožní. Doba čekání může být až půl hodiny," uvedl Jakub Kašpar ze Správy KRNAP.

Pokud se ale tento postup neosvědčí, bude horský chodník téměř měsíc zcela uzavřen.

Úsek turistické trasy mezi Růžovou horou a vrcholem Sněžky o délce asi 2,3 kilometru stavbaři postupně opravují. Loni začali s opravou chodníku na výstupové trase na Sněžku od Traverzu na vrchol a letos začátkem června navázali rekonstrukcí úseku od stanice lanovky na Růžové hoře na Sněžku po Traverz. Průchod byl dosud s opatrností možný.

Turisté, kteří vyrazí na Sněžku z Pece pod Sněžkou, mají několik možností, jak se na vrchol hory dostat. Mohou jít přes Růžovou horu, Obřím dolem, delší trasou přes Richtrovy boudy a Luční boudu či využít kabinovou lanovku z Pece přes Růžovou horu. Provoz lanovky je ale závislý na počasí, lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 km/h.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky turistika, rezervace, stavby, Sněžka, Krkonoše, hory, oprava, rekonstrukce, omezení, Růžová hora, chodník, lanová dráha, Správa Krkonošského národního parku, Pec pod Sněžkou, Luční bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava cesty z Růžové hory na Sněžku omezí turistům průchod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.