Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Teploty zítra vystřelí nad 30 stupňů. Meteorologové vydali varování před silnými bouřkami

V Královéhradeckém kraji zítra teploty vystoupají i na 31 stupňů, nebude to však zadarmo. Ve 12:00 začne platit varování meteorologů před silnými bouřkami. V platnosti bude pro celý Královéhradecký i Pardubický kraj až do půlnoci. Souběžně s bouřkovou výstrahou bude platit i varování před vysokými teplotami.

„Před studenou frontou, která bude v pátek postupovat přes naše území k východu a začne se vlnit, k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu až jihozápadu,“ píšou meteorologové na svém webu. Teploty se tak během odpoledne mohou dostat i na 31 stupňů.

Odpoledne se navíc mohou objevit i silné bouřky doprovázené krupobitím. Společně s nimi se zvedne i silný vítr, ten bude dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Nejtepleji bude zítra v jižních Čechách a na Moravě. Zde mohou teploty dosahovat až 33 stupňů nad nulou. „V noci na sobotu budou bouřky přecházet do trvalejších srážek, které mohou být během soboty hlavně ve východní polovině ČR i vydatné,“ dodávají meteorologové.

Jak předejít škodám?

V případě takto silných bouřek by měli lidé zavřít všechna okna i dveře (popřípadě i okenice), uklidit zahradní nábytek, grily a sundat z oken a zábradlí květiny. Zároveň by měli omezit svůj pohyb venku. Venku bychom neměli nechávat své domácí mazlíčky. A to ani v případě, že mají svůj vlastní přístřešek.

Svá auta je nejlepší zaparkovat do garáží, pokud je možnost. V opačném případě není dobré parkovat u stromů, větších keřů nebo vedle straších baráků. Zároveň bychom neměli nechávat auta pod vedením elektrického napětí a u vodních toků.

V případě poškození domu nebo auta je třeba vše vyfotografovat. Následně přikrýt například plachtou a minimalizovat další škody. To jsou dvě hlavní podmínky, které po Vás bude vyžadovat pojišťovna při hlášení pojistné události.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky varování, meteorologové, Česká republika, Královéhradecký kraj, bouřka, déšť, počasí, Pardubický kraj, Česko, Jihočeský kraj, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty zítra vystřelí nad 30 stupňů. Meteorologové vydali varování před silnými bouřkami  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.