Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další rekordman na D11. Po dálnici se řítil rychlostí 215km/h

Policie z Královéhradeckého kraje řešila dalšího rekordmana, ten jel v neděli v noci rychlostí 215 kilometrů v hodině. Maximální povolenou rychlost tak překročil o 85km/h. A nebyl jediný. Jen o den dříve policejní radar změřil Mercedes, který jel na devadesátce rovných 178km/h.

„Prvním rekordmanem posledních dní byl sobotní řidič Mercedesu, který jel na dálnici D11 na 90 km ve směru na Hradec Králové, v úseku s omezením s nejvyšší povolenou rychlostí 80km/h, rychlostí 178 km/h,“ vysvětluje Lucie Konečná, mluvčí policie. Řidič byl navíc pod vlivem alkoholu. Opakovaná dechová zkouška ukázala 0,56 promile v dechu.

Druhého rekordmana zachytil policejní radar v noci na dálnici D11. Řidič Škody Superb jel rychlostí 215 kilometrů v hodině. Šlo o úsek, kde je maximální povolená rychlost stanovená na 130.

„Dodržování nejvyšší povolené rychlosti je jedním ze základních pravidel silničního provozu a její nedodržování, bohužel, častou příčinou stále rostoucího počtu dopravních nehod, někdy i s tragickými následky,“ upozorňuje Konečná.

Jen během července se v Královéhradeckém kraji stalo 24 dopravních nehod. Za 13 z nich může nepřiměřená rychlost. Jen pro představu, alkohol jich zavinil šest. Vysoká rychlost a nepozornost je tak stále nejčastější příčinnou všech dopravních nehod.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, měření, radar, D11, dálnice, policie, statistika, nehoda, Škoda, Superb, víkend, Dálnice D11, Mercedes-Benz, Královéhradecký kraj, dopravní nehoda, Lucie Konečná, Hradec Králové, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další rekordman na D11. Po dálnici se řítil rychlostí 215km/h  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.