Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hladina řeky Orlice v Týništi nad Orlicí stoupla na třetí stupeň povodňové aktivity

Řeka Orlice kolem Týniště nad Orlicí stoupla přes noc na třetí stupeň povodňové aktivity. Je tak aktuálně nejvíce rozvodněnou řekou v Královéhradeckém kraji i na východě Čech. Na druhém stupni je Tichá Orlice v Čermné nad Orlicí, na jedničce pak Kněžná v Rychnově nad Kněžnou a Mrlina u obce Vestec.

Situace se bude podle meteorologů i Povodí Labe lepšit. Přes noc nepršelo a dnes také nemá. "Průtoky v horních částech zasažených vodních toků jsou již na poklesu," uvedl vedoucí dispečinku Povodí Labe Jiří Petr. Například na Tiché Orlici se tak předpokládá, že bude voda postupně klesat během dne.

Hladina Orlice v Týništi nad Orlicí byla v 6:00 na 374 centimetrech a hranici třetího povodňového stupně překračovala o čtyři centimetry. Tichá Orlice v Čermné nad Orlicí byla dnes ráno na 289 centimetrech a od hranice třetího stupně ji dělilo 21 centimetrů.

V Pardubickém kraji zůstává nejhorší situace na Chrudimsku. Zde je na druhém povodňovém stupni řeka Chrudimka v Nemošicích a Novohradka v Úhřeticích. Na prvním stupni povodňové aktivity je například Doubrava nebo Loučná. I zde by se měla situace během dne uklidnit.

Ohodnoť článek

Foto ČHMÚ

Štítky počasí, déšť, řeka, voda, povodně, Královéhradecký, Pardubický kraj, stupeň, meteorologové, Povodí Labe, Týniště nad Orlicí, Orlice, Tichá Orlice, Čermná nad Orlicí, Česko, Královéhradecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, Vestec, Kněžná, Povodí Labe (státní pod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladina řeky Orlice v Týništi nad Orlicí stoupla na třetí stupeň povodňové aktivity  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.