Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Demolice staré sokolovny na Pouchově začne na jaře

, aktualizováno 11. ledna 2019, 11:40

V Hradci Králové v městské části Pouchov na jaře začne demolice nevyhovující sokolovny. Místo ní by v následujících měsících měla být postavena nová sportovní hala. Demolice vyjde na 3,8 milionu korun bez DPH, odhad na výstavbu tělocvičny se zázemím a parkovištěm je 66,5 milionu korun s daní, informoval mluvčí magistrátu Petr Vinklář. Konečnou cenu nové budovy určí soutěž na stavební firmu, kterou město teprve vyhlásí. Město má již stavební povolení.

„Rada města schválila zadávací řízení pro výběr firmy, která demolici zařídí. Na jaře by se mohlo začít bourat. Sokolovna je nevyhovující," řekl Vinklář.

Nynější dřevěná sokolovna pochází z poloviny minulého století a již několik desítek let je v nevyhovujícím stavu. Hlavním uživatelem nové tělocvičny bude na základě nájemní smlouvy TJ Sokol Pouchov Hradec Králové, který eviduje asi 350 aktivních sportovců.

Peníze na samotnou výstavbu nové budovy ale ještě uvolněny nejsou, musí o tom rozhodnout zastupitelé města. „Pokud půjde vše tak, jak investiční odbor předpokládá, mohlo by se začít s výstavbou na podzim tohoto roku a hotovo by mohlo být v roce 2021," uvedl Vinklář.

Nová hala bude mít parametry moderní tělocvičny, ve které bude možné zároveň využít dvě volejbalová hřiště. Součástí stavby je i odpovídající zázemí pro sportovce a parkoviště s kapacitou 46 míst. Hala je projektovaná pro 45 cvičenců a 60 diváků. „Bude to splňovat parametry pro pořádání nižších soutěží například ve volejbale, florbale," dodal Vinklář.

Autoři

Štítky správa, stavby, sporty, Sokol, Hradec Králové, jaro, Pouchov, stavba, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice staré sokolovny na Pouchově začne na jaře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.