Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

VIDEO: Spojení české a polské policie v unikátním cvičení. Jak vypadá simulace pronásledování vozidla?

Společné cvičení policistů z České republiky a Pohraniční stráže Polska ověřilo připravenost na ostré zásahy v příhraničních oblastech. Simulovaný incident, kdy posádka odcizeného vozidla ujížděla policii až do Polska, zdůraznil význam spolupráce mezi oběma zeměmi.

Cvičení začalo narušením církevního objektu "Svatá Rodina" v Plasnicích. Když se podezřelé vozidlo dalo na útěk, policisté ihned zahájili pronásledování. Díky rychlé reakci a koordinaci s polskými orgány bylo vozidlo dopadeno ve vesnici Mostowice, kde polská Pohraniční stráž úspěšně zablokovala cestu a zadržela útěkající posádku.

„Simulace v horském terénu a těsně u hranic nám umožnila přiblížit se co nejvíce reálným podmínkám," vysvětlil v tiskové zprávě Dimitros Mucudis, vedoucí odboru cizinecké policie. Důraz byl kladen na rychlou a efektivní komunikaci mezi českými a polskými jednotkami.

Tento scénář potvrdil, že policisté jsou dobře připraveni na podobné situace, které vyžadují rychlý zásah a mezinárodní spolupráci. Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, zdůraznil význam pravidelných cvičení. „Pachatelé často překračují hranice, a proto je naše spolupráce s Polskem klíčová pro účinné zvládnutí těchto situací," uvedl.

Cvičení také poskytlo příležitost k testování nové techniky a vybavení, které může být v ostrém zásahu rozhodující. Spolupráce a koordinace mezi českými a polskými bezpečnostními silami tak zůstává na vysoké úrovni, připravená čelit výzvám moderní kriminality.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, Polsko, Straż Graniczna, YouTube, Ředitelství služby cizinecké policie, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Spojení české a polské policie v unikátním cvičení. Jak vypadá simulace pronásledování vozidla?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.