Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Během víkendu bychom měli překonat tropickou třicítku. Pršet by mělo jen na horách

Během víkendu bude v Královéhradeckém kraji převládat letní počasí. Sice se mohou objevit dešťové přeháňky nebo bouřky, ale ty nás budou trápit především ve vyšších polohách a na horách. Lze také očekávat, že se dostaneme nad tropickou třicítku.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně polojasno nebo oblačno. „Nejvyšší denní teploty se v pátek budou pohybovat od 24 do 27 stupňů Celsia,“ vysvětluje na webu meteorologů Jaroslav Tuček.

Sobota nabídne oblačno až polojasno. Zejména na horách se mohou objevit dešťové přeháňky, které budou během dne postupně slábnout. K večeru může být obloha dokonce zcela jasná. „Nejvyšší denní teploty se zastaví těsně pod tropickou hranicí. Maxima předpokládáme do 29 stupňů,“ dodává Tuček.

Neděle bude jasná nebo skoro jasná. Zároveň to bude nejteplejší den víkendu, kdy se mohou maximální teploty dostat mezi 27 až 31 stupňů Celsia.

V první polovině následujícího týdne se bude na východě Čech mírně oteplovat. Nejvyšší denní teploty se v úterý mohou dostat až na 35 stupňů Celsia. Následně teploty opět klesnou a na konci týdne se zastaví někde kolem 25 stupňů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky stupeň Celsia, Královéhradecký kraj, Jaroslav Tuček, Česko, předpověď, počasí, léto, ČHMU, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během víkendu bychom měli překonat tropickou třicítku. Pršet by mělo jen na horách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.