Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hradečtí Lvi přilákali do branky zkušeného slovenského gólmana

Hradečtí Lvi ladí sestavu pro další extraligovou sezonu. V tuhle chvíli je jisté, že do nové sezony vstoupí Mountfield Hradec Králové s kompletně novou brankářskou dvojicí. Do hradecké branky se postaví slovenský reprezentant Stanislav Škorvánek, který aktuálně bojuje o účast na světovém šampionátu v Česku.

Syn stejnojmenného hokejového trenéra a bývalého obránce rostl doma v Žilině, kde patřil také do tamní hokejového mládeže. Přes mládežnické reprezentace a druhou nejvyšší soutěž se postupně protlačil až mezi slovenskou elitu. Během posledních dvou let ale zažil raketový vzestup v Michalovcích.

V sezoně 2022/23 se stal naplno jedničkou v tamní Dukle, byl vyhlášen nejlepším brankářem celé extraligy a vysloužil si také pozvánku na mistrovství světa, kde vychytal tři výhry ze čtyř utkání. I během finišující sezony patřil ke slovenské špičce, a tak si jej už během sezony vyhlédl český celek – Mountfield HK, se kterým se osmadvacetiletý gólman domluvil na podmínkách spolupráce.

Po problémech v brankovišti, které se s námi táhly většinu loňského ročníku, jsme chtěli přivést kvalitního a zkušeného gólmana. Jsme přesvědčeni, že Stano tyto parametry splňuje. Má za sebou další povedenou sezonu ve slovenské extralize, kde byl nejlepším brankářem. My mu přejeme hodně úspěchů se slovenskou reprezentací na MS v Praze a Ostravě a těšíme se na budoucí dvouletou spolupráci," uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vlci Žilina

Štítky Škrovánek, hchk, hokej, extraliga, brankář, ČR, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Lvi přilákali do branky zkušeného slovenského gólmana  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.