Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Nemocnice v hradeckém kraji zveřejňují čekací doby na operační zákroky

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje nedávno zveřejnil aktuální čekací doby na plánované chirurgické výkony ve svých nemocnicích. Pro pacienty čekající na operaci žlučníku či kýly to znamená možnost získání termínu zákroku již za několik dní.

V každém z nás tkví právo na dostupnou a kvalitní zdravotní péči, včetně práva na volbu zdravotnického zařízení, kde budeme podstupovat plánovanou operaci. Bohužel, realita může být jiná, a mnozí pacienti se potýkají s dlouhými čekacími dobami, sahajícími až do řádu několika měsíců. 

Většina plánovaných chirurgických zákroků je objednána s čekací dobou v rozmezí jednoho až dvou měsíců. I když u některých složitějších zákroků, jako jsou kloubní náhrady, mohou být čekací doby delší. 

„Termín na nejčastěji prováděné operační výkony, jako je operace žlučníku, kýly, konečníku či varixů dolních končetin, můžeme nabídnout v horizontu 2-3 týdnů, v případě potřeby i dříve. I když se může jednat o relativně běžné zákroky, nezanedbávejte je. Případné komplikace mohou mít závažné následky,“ vysvětluje v tiskové zprávě Pavel Křenovský, primář chirurgického oddělení Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem. 

Pro pacienty je nyní možné porovnat si čekací doby na vybrané zákroky napříč nemocnicemi Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Tabulka výkonů prováděných v jednotlivých nemocnicích je k dispozici na webových stránkách jednotlivých zařízení i na centrálním webu Zdravotnického holdingu. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BAK

Štítky Královéhradecký kraj, pacient, nemocnice, právo, Městská nemocnice Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v hradeckém kraji zveřejňují čekací doby na operační zákroky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.