Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Hradcem Králové se prožene Ironman, chystají se dopravní omezení

Hradecká radnice se připravuje na velkou sportovní akci, kterou bude v srpnu triatlonový závod Ironman. Do města se sjedou sportovci z celého světa a je potřeba, aby po všech stránkách všechno klaplo.

Závodníci se v hlavním závodu utkají ve třech disciplínách, a to v plavání, běhu a cyklistice. Ironman 70.3 Hradec Králové má na programu několik dílčích závodů a široký doprovodný program od pátku 16. srpna do neděle 18. srpna, kdy se bude konat hlavní závod. Přípravy v ulicích města začnou však už o pár dní dříve.

Tyto přípravy přinesou dopravní omezení, která jsou v zájmu bezpečnosti běžců, fandících diváků, ale i kvůli zabezpečení plynulosti dopravy. Pořadatelé prosí veřejnost, aby přijala s pochopením některá nezbytná opatření nejen v den konání závodu. Některé ulice musí být kvůli blokovému čištění a uzavírce vyklizeny již od středy 14. srpna. Detailní specifikace budou pořadatelé oznamovat průběžně a ty nejaktuálnější informace zveřejní na stránkách ironmanczech.com.

Centrum závodu bude umístěno podél Eliščina a Smetanova nábřeží a na Masarykově náměstí. V prostoru Smetanova nábřeží bude probíhat doprovodný Food Truck Festival, který zaujme širokou veřejnost a spojí sportovní i kulinářský zážitek v jedno. Technické zázemí závodu (tzn. depo kol) bude v prostorách atletického Sokola. Před budovou Muzea východních Čech bude umístěna registrace závodníků a velký prodejně-výstavní veletrh Ironman Expo. Na Masarykově náměstí budou potom připraveny tribuny v cílové rovince závodu, pódium a další aktivity.

Největší omezení v dopravě budou platit v neděli 18. srpna. Plavecká část závodu se odehraje v samotném Labi se startem na pláži před Sokolem, cyklistická část povede přes ulici Československé armády, Pospíšilovou ven z města směrem na Černilov. V této oblasti výjezdu cyklistů bude uzavřena kompletně silniční doprava a budou vyznačeny objízdné trasy. Běh si účastníci užijí v samotném centru města, kdy trasa povede od Eliščina nábřeží přes novou lávku, podél řek Labe i Orlice, přes Tylovo nábřeží na pěší zónu směrem k cíli na Masarykově náměstí. Z důvodu bezpečnosti účastníků akce bude uzavřen v neděli 18. srpna průjezd přes Pražský a Tyršův most. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Ironman, závod, Hradec Králové, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Stuchlík

MHD bude jezdit 18.8. po hodně změněných trasách. O tom se článek také mohl zmínit.

Neděle, 28. dubna 2024, 10:51Odpovědět

Hradcem Králové se prožene Ironman, chystají se dopravní omezení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.