Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hradec oslaví výročí trolejbusové dopravy, pošle do ulic historické vozy

Finišují přípravy na oslavy 75. výročí trolejbusové dopravy v Hradci Králové. Bohatý program si budou užívat ti, co v sobotu 18. května odpoledne dorazí k Terminálu hromadné dopravy v blízkosti Hlavního nádraží Českých drah.

Prostory a okolí Terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové ožijí v sobotu odpoledne oslavami výročí hradecké trolejbusové dopravy. Nebudou chybět mimořádné okružní vyhlídkové jízdy historickými vozy městské hromadné dopravy. 

K vidění budou historické dopravní skvosty, které už běžně na našich komunikacích nepotkáváme a které cestujícím kdysi sloužily.  Na akci se objeví například trolejbusy Škoda 8Tr9  z roku 1960 nebo Škoda 9TrHT26 z roku 1979. 

Děti i dospělí se také mohou svézt v okolí areálu THD po krátké okružní trase přistaveným turistickým hradeckým vláčkem. Vstup na akci, program v průběhu dne a jízda v historických vozech MHD je jako tradičně zcela zdarma. Na Terminálu hromadné dopravy si návštěvníci prohlédnou zázemí, tzn. místa, kam se běžně nedostanou. Uvidí například nadčasové dispečerské pracoviště. Chybět zde nebudou ani ukázky dobíjení elektrobusu.

Zájemci si zde mohou zakoupit také dvě turistické vizitky THD, a to jak klasickou, tak v omezeném počtu vizitku výroční a Turistický deník s titulní fotografií dispečerského pracoviště „koule“. V prostorách terminálu se také uskuteční výstava fotografií „Hradec Králové trolejbusový“ mapující historii nejen královéhradecké trolejbusové dopravy.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky MHD, Dopravní podnik, doprava, Hradec Králové, výročí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec oslaví výročí trolejbusové dopravy, pošle do ulic historické vozy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.