Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Neoprávněné obohacování na dávkách. Policisté řeší další případy

V Dobrušce vyšetřují policisté několik případů neoprávněného čerpání státních dávek. Jedna osmačtyřicetiletá žena si tak mohla přijít na téměř čtvrt milionu korun.

Ve světle minulého týdne policisté z Dobrušky začali vyšetřovat možnou podvodnici. Na základě oznámení od Úřadu práce se ukázalo, že žena možná úmyslně nehlásila příjmy z dalších účtů. Tím porušila své oznamovací povinnosti a nesprávně tak čerpala příspěvky na živobytí. 

Při administrativní kontrole vyšlo najevo, že žena neměla přiznané účty, o kterých Úřad práce nevěděl. Policisté zjistili, že tyto účty byly aktivně používány a na dávkách si žena mohla přijít na skoro 240 tisíc korun. 

„Nyní ženě hrozí nejen povinnost vrátit peníze, ale i nepodmíněný trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla na policejním webu mluvčí Karolína Macháčková. Tento případ není ojedinělý. Jen za poslední měsíc zaznamenala policie čtyři podobné situace, kdy lidé neoprávněně čerpali dávky od státu. 

Tyto případy jsou nyní prověřovány pro podezření z podvodu, což by mohlo vést k obdobným trestům, jaké čekají zmíněnou 48letou ženu. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Úřad práce České republiky, Dobruška, podvod, neoprávněné, krimi, peníze, dávky, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Martínek

No a co politici, ti když marodí nejdou na nemocenskou, brali by málo a tak do práce nechodí, ale mají plný plat, Takže nás okrádají a to nejsou malé částky !

Čtvrtek, 9. května 2024, 09:25Odpovědět

Neoprávněné obohacování na dávkách. Policisté řeší další případy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.