Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hradec Králové rozdá miliony na podporu soukromých sportovišť. Vyhlásí dotační program

Hradec Králové se rozhodl, že podpoří spor ve městě. Zastupitelé schválili rozdělení dotací pro 26 sportovních projektů, které nejsou v majetku města, ale nacházejí se na jeho území. Celkem půjde o téměř 11 milionů korun určených na rekonstrukce, údržbu a opravy sportovišť.

V rámci těchto dotací dostane 14 zařízení více než dva miliony korun na údržbu travnatých ploch a hřišť. Zbylých téměř sedm milionů korun pak bude rozděleno mezi 12 zařízení na různé stavební práce a rekonstrukce.  

„V Hradci Králové se nachází desítky sportovních klubů, které nejsou v majetku města, ale pravidelně vychovávají nadějné sportovce, jež se mnohdy dostanou až do reprezentačního výběru České republiky. I z tohoto důvodu je důležité, aby tato zařízení nebyla opomíjena,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek Miroslav Hloušek (ODS). 

Kromě investiční podpory se Hradec Králové zaměřuje také na vrcholový a výkonnostní sport. V novém dotačním programu pro roky 2024 a 2025 je připraveno 24 milionů korun. Tyto dotace budou poskytovány ve dvou kolech a zaměří se převážně na podporu dospělých sportovců a nejstarších kategorií mládeže. Žádosti pro první kolo budou přijímány v červnu tohoto roku, druhé kolo pak bude spuštěno na začátku ledna 2025. 

„Cílem je podpořit vrcholový a výkonnostní sport převážně pro dospělé a nejstarší kategorii mládeže. Může jít nejen o individuální reprezentanty, ale také o kolektivní sporty. Dotace není určena pro veteránsko – seniorskou kategorii,“ dodává náměstek Hloušek. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky dotace, Hradec Králové, sportoviště, Česko, sport, Miroslav Hloušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové rozdá miliony na podporu soukromých sportovišť. Vyhlásí dotační program  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.